Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Fukare Tuzla: Ne prebacujte drugima svoju krivicu!

fukareee
Preuzmite sliku

Povodom dešavanja i nemilih scena u noći sa subote na nedjelju, dana 12.05.2012.godine na Sonom trgu, gdje su službenici MUP-a TK na brutalan način pretukli i rastjerali tuzlansku omladinu nakon koncerta Ede Maajke u Caffe Baru „Sloboda\”, osjećamo potrebu da istupimo u javnost sa našim saopštenjem:

\"fukareee\"„Navijačka skupina Fukare Tuzla 1987 ograđuje se od svih prozivki koje dolaze iz MUP-a TK, po kojima navode da su navijači FK Sloboda krivi za nastale nerede.

Te noći, skupina navijača nalazila se samo u prolazu na Sonom trgu dvadesetak minuta prije intervencije policije, što znači da navijači FK „Sloboda\” nisu ni bili na Sonom trgu za vrijeme pomenutog događaja.

Grupa navijača se zaputila ka stadionu Tušanj da dočeka igrače i stručni štab FK Sloboda te da skupa proslave pobjedu svog kluba ostvarenu u Gabeli. Međutim, nekih pet minuta prije nego što je stigao autobus sa igračima u Tuzlu, službenici specijalne jedinice MUP-a TK su se zaustavili ispred stadiona Tušanj te nasrnuli na grupu navijača sa pendrecima i suzavcima, bez ikakvog prethodnog obrazloženja.

U jednoj demokratskoj državi je nezamislivo da organi reda i mira bez ikakvog povoda napadaju svoje građane. Kod nas u Tuzli to učine, pa okrive omladinu koja se tu ni kriva ni dužna zadesila, prebace odgovornost na organizatora koncerta Caffe Bar Sloboda , ili po običaju, okrive navijače FK Sloboda. Skoro da smo sigurni da niko iz MUP-a TK, kao i mnogo puta do sada, neće odgovarati za ovo djelo, iako su nadzorne kamere na Sonom trgu sve snimile.

Stoga, ne prebacujte drugima svoju krivicu i svoj neprofesionalan odnos koji ste demonstrirali te noći. Morate znati da mi kao navijačka skupina Fukare Tuzla, zajedno sa svim mladim sugrađanima u to vrijeme okupljenim na Sonom trgu nismo: Huligani, narkomani i pijanice. Ukoliko je vaša misija da pendrecima i nasiljem ubijate našu ljubav prema voljenom gradu i klubu, onda vas moramo razočarati, jer: NAŠA LJUBAV JE VJEČNA\”

Fukare Tuzla 1987 / Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: