Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Fukare: Hoćemo skupštinu jer “Život bez Slobode nije život”

saopstenje-fukare
Preuzmite sliku

Fukakare poručuju: “Ovo je glas navijača, simpatizera, grupe Fukare Tuzla i svih drugih koji vole crveno-crne boje FK Sloboda”!

saopstenje-fukare“Ovo je poziv trenutnoj Skupštini kluba, Upravnom odboru, općini Tuzli, medijskoj javnosti, svim istomišljenicima i svim osobama kojima FK Sloboda nešto znači!

Ovo je podsjećanje da se nastavak sezone blizi početku, a naš klub se nalazi u nikad težoj situaciji u svim segmentima funkcioniranja.

Ovo je poziv Predsjedniku skupštine Mirsadu Muharemagiću da u najhitnijom roku sazove navedenu! Istovremeno pozivamo i sve članove Skupštine, među kojima znamo da ima izuzetno sposobnih i uspješnih osoba, da na svoj način utiču na sazivanje skupštine! Neophodno je odrediti sljedeće korake i smjernice kojima mozemo pretvoriti naš klub u stabilan sportski subjekt. A možemo to, zajedničkim snagama i naporima. Grad Tuzla za takvo što nesumnjivo ima kapacitet! Kraj prošle sezone i posjete u trenutcima kada smo se grčevito borili su dokaz tome. U povlačenje paralele od tadašnjih 5-6.000 gledalaca sa sadašnjih par stotina ne zelimo ni da ulazimo. Nista ne dolazi preko noći. Potrebna je samo volja i rad! fukare-bakljada

Nažalost svih nas, letargija onih koji su se sami nametnuli na čelo kluba nam govori da volja ne postoji, a prije svega unutar Upravnog odbora na čelu sa predsjednikom Mersedom Kovačevićem. Međutim, u ovom trenutku ne želimo nikoga da kritiziramo i upiremo prstom! Ali isto tako, odgovornost mora da postoji i njeni nosioci! Ne možemo zaboraviti činjenicu da je na posljednjoj skupštini koja je održana nakon ispadanja iz Premijer lige tuzlacima obećan ekspresan povratak u elitni rang te da će se svi rukovodstvo kluba maksimalno angažirati na tom zadatku.

Ovo je trenutak kada se stvari moraju pokrenuti.

Ponavljamo, pozivamo predsjednika Skuštine kao i sve ostale koji mogu uticati da se skupština kluba održi u najhitnijem mogućem roku jer ŽIVOT BEZ SLOBODE NIJE ŽIVOT!!!

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: