Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Fudbalski savez BiH: Kompletnom fudbalu u BiH nanesena nemjerljiva šteta

Preuzmite sliku

Povodom informacija koje su se jutros pojavile u medijima o istrazi koju sprovodi Državna agencija za istrage i zaštitu SIPA, a odnose se na sumnje u namještanje utakmica, Fudbalski savez Bosne i Hercegovine je saopštio kako podržava akcije agencija za provođenje zakona.

“Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine bezrezervno podržava akcije i aktivnosti svih agencija i tijela za provedbu zakona u Bosni i Hercegovini na otkrivanju nedozvoljenih i koruptivnih radnji, kako pojedinaca, tako i organiziranih grupa.”, stoji u saopštenju.

Ističu kako su spremni pružiti svaku vrstu podrške.

“Snažno smo opredjeljeni i spremni pružiti svaku vrstu podrške i pomoći nadležnim državnim institucijama, kroz dostupnu dokumentaciju i informacije kojima raspolažemo, kako bi one što uspješnije radile na otkrivanju nedozvoljenih i koruptivnih radnji pojedinaca koji participiraju u radu fudbalskih organa i tijela.”, naveli su.

Vezano | Akcija SIPA-e zbog sumnje u namještanje fudbalskih utakmica u BiH | Pretresi i hapšenja zbog sumnje na namještanje fudbalskih utakmica: Uhapšeno osam osoba 

Naglašavaju kako je kompletnom fudbalu u BiH nanesena nemjerljiva šteta.

“Bez obzira na to što prve informacije govore da se radi o aktivnostima na nivou entiteta, koji statutarno i organizacijski imaju potpunu autonomiju u svome radu, ovom prilikom moramo istaći da je u ovom trenutku nanesena nemjerljiva šteta kompletnom fudbalu u Bosni i Hercegovini.”, saopštili su iz Fudbalskog saveza BiH.

Podsjećamo, pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jutros provode akciju kodnog naziva “Var” usmjerenu protiv namještanja fudbalskih utakmica u Premijer ligi BiH i Prvoj ligi Federacije BiH. U dosadašnjem dijelu akcije je uhapšeno osam osoba. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje