Subota, 12. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Fudbalski klub Roma prodat za 700 miliona dolara

Preuzmite sliku

Talijanski fudbalski klub Roma prodat je američkom poslovnom konzorciju Friedkin Group za 591 milion eura (oko 700 miliona dolara), javlja Anadolu Agency (AA).

U saopćenju iz Rome navedeno je kako je klub sklopio dogovor s The Friedkin Gruop oko prodaje, a transakcija bi trebala iznositi 591 miliona eura.

“Zadovoljstvo mi je što mogu potvrditi da smo postigli dogovor s The Friedkin Group o prodaji AS Roma”, rekao je predsjednik talijanskog kluba Jim Pallotta.
Pallotta je dodao da su strane potpisale ugovore i da će raditi na dovršenju pravnog postupka u narednim danima.

“Svi iz Friedkin grupe smo sretni što smo poduzeli korake da postanemo dio ovog grada i kluba. Radujemo se što ćemo zatvoriti kupovinu i što je moguće prije ući u porodicu AS Roma”, rekao je predsjednik Uprave The Friedkin Group Dan Friedkin.

Friedkin grupa je privatni poslovni i investicijski konzorcij sa sjedištem u Houstonu u Teksasu i jedan je od najvećih svjetskih nezavisnih Toyota distributera. Grupa također ulaže u luksuzna odmarališta.

Prema poslovnom časopisu Forbes, bogatstvo američkog biznismena Dana Friedkina (55) procjenjuje se na 4,1 milijardu dolara.

Jedan od popularnih nogometnih klubova u Europi Roma je tri puta osvajala titulu talijanske Serie A 1942., 1983. i 2001. godine, kao i devet naslova italijanskog kupa, posljednji 2008.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,