Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Fudbalerka ženskog tima Slobode Amina Hasanović pozvana u kamp reprezentacije BiH

Preuzmite sliku

Fudbalerka ženskog tima Slobode Amina Hasanović pozvana je u zimski kamp WU-15 reprezentacije BiH.

Kamp će se održati od 26. do 29. januara u Trening centru NS/FS BiH u Zenici. Amina je već ranije nastupala za našu nacionalnu selekciju. Bila je kapiten ekipe, a sigurno da je i ovaj poziv plod njenog kontinuiranog rada i kvalitetnih nastupa u crveno-crnom dresu.

“Prelijep je osjećaj nositi grb svoje domovine Bosne i Hercegovine sa nepunih 14 godina. To je za mene veliko iskustvo i nadam se da ću opravdati povjerenje selektora i na ovom kampu pokazati se u najboljem svjetlu. Jednostavno, nastupati za našu nacionalnu selekciju je ostvarenje sna”, istakla je Amina Hasanović.

  • Nakon kampa Amini slijedi nastavak priprema za proljetni dio sezone sa našom ženskom selekcijom i pohod na najelitniji rang ženskog bh. fudbala.

    U prvoj polusezoni naša ekipa je završila na prvom mjestu Prve ženske lige FBiH, sa bodom više od drugoplasiranog Intera. Jedina su neporažena ekipa u prvenstvu. Na devet odigranih utakmica djevojke su postigle 72 pogotka, dok je odbrana kapitulirala u samo dva navrata. (FK Sloboda)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje