Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Fudbalerima Slobode bod u gostima protiv Sarajeva (FOTO)

Preuzmite sliku

Danas je na rasporedu bilo 20. kolo BHT Premijer lige Bosne i Hercegovine u okviru kojeg su fudbaleri Slobode gostovali na stadionu Asim Ferhatović Hase kod ekipe Sarajeva.

Tim Slavka Petrovića uspio je ostati neporažen u ovom meču iako su propustili nekoliko izglednih prilika da se u Tuzlu vrate sa cijelim plijenom. Susret je nakon 90. minuta igre okončan bez golova.

Treba istaknuti da je meč između Sarajeva i Slobode odigran po izuzetno teškom vremenu što je igračima onemogućilo lepršaviju i atraktivniju igru koja bi zadovoljila gledaoce na stadionu.

Malobrojna publika na stadionu fudbalere Sarajeva ispratila je zvižducima i topovskim udarima zbog loše partije koju su pružili protiv Slobode.

Tuzlaci su na kraju sudijskog zvižduka sasvim zasluženo osvoji jedan bod u ovom susretu i prema pruženoj partiji izgleda da fudbaleri Slobode iz utakmice u utakmicu igraju u sve boljoj formi.

Trener Sarajeva Husref Musemić je na ovoj utakmici zaradio isključenje pa je meč morao posmatrati iz tunela koji vodi u svlačionice.

U ostalim utakmicama Željezničar je savladao Čelik sa 3:1, Vitez i Radnik su podijelili bodove, a utakmica je okončana 1:1, istim rezultatom je završen meč i između Borca i Zrinjskog. Iznenađenje priredila je Krupa koja je sa Pecare kod Širokog Brijega odnijela bod, a bilo je također i u tom susretu 1:1. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,