Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Fudbaleri Željezničara otputovali za Stockholm: Vrebati šansu preko bokova

Preuzmite sliku

Fudbaleri Željezničara otputovali su za Stockholm, gdje će u četvrtak u predgrađu Solni odigrati revanš utakmicu drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv AIK-a. Prema riječima Slavka Petrovića, šefa stručnog štaba sarajevskih “plavih”, njegov tim će vrebati šansu za postizanje pogotka preko bočnih pozicija, jer očekuje da će švedski predstavnik biti mnogo ofanzivniji nego u prvom duelu igranom u Sarajevu, javlja Anadolu Agency (AA).

“Jasno nam je da će AIK puno ofanzivnije ući u utakmicu, jer igraju na domaćem terenu. Znamo da će biti veliki pritisak na početku utakmice. Oni taj pritisak moraju praviti tako što će njihova zadnja linija izaći puno dublje, nego što je to bilo na Grbavici. Tu vidim našu šansu da pokušamo preko naših bokova da uradimo nešto”, kazao je Petrović uoči polaska za Švedsku.

U prvom ogledu na Grbavici nije bilo golova, pa je Željezničaru za prolaz u treće kolo kvalifikacija neophodan remi sa najmanje jednim postignutim golom ili pobjeda.

“Imamo isti cilj kao što smo imali u revanšu protiv Zete u Podgorici, a to je da postignemo gol u gostima, koji bi nam mnogo olakšao posao”, kratko je rekao Siniša Stevanović, desni bek “Želje”.

Fudbaleri bh. predstavnika večeras će obaviti trening, kako i sutra u 19 sati u terminu odigravanja utakmice. Susret AIK – Željezničar igraće se u četvrtak na Friends Areni.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,