Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Fudbaleri Tuzla Cityja testirani na Covid-19

Preuzmite sliku

Fudbaleri Tuzla Cityja, stručni štab te adminstracija kluba kao i ostali uposlenici su testirani na Covid-19, a rezultati testiranja su pokazali da su svi nalazi negativni, te će isti u ponedjeljak biti dostavljeni NSBiH.

Testiranju jedino nisu prisustvovali šef stručnog štaba Zlatan Nalić koji se nalazi u Švedskoj, zatim Nermin Crnkić koji je u Americi te Filip Arežina koji iz privatnih razloga nije mogao prisustvovati testiranju.

Testiranja su bili preduslov za početak grupnog treniranja koji počinju u ponedjeljak.

Također, održana je i sjednica Izvršnog odbora Kluba povodom novih smjernica UEFA-e za nacionalne saveze, a stav Kluba je da je UEFA olakšala posao nacionalnim savezima kao i NSBiH, te da sada ne bi trebalo biti nikakvih prepreka za nastavak sezone.

Iz našeg kluba su prije 20-ak dana izašli sa prijedlogom da se prvo odigra Kup i to u periodu od 20.-26.06. a da se prvenstvo nastavi 01.07. i da se završi 05.08.

Ovakav prijedlog se uklapa u odluke entitetskih ministarstava zdravlja o datumima nastavka sezone kao i novu odluku UEFA-e o pomijeranju termina nastavka sezone.

S obzirom da većina klubova Premijer lige želi nastavak sezone i da su klubovi započeli sa testiranjem na Covid-19 među kojima je i Tuzla City, ne vidimo razlog da se ne iznađe rješenje u Savezu kako bi se nastavila sezona navodi se u saopćenju F.K.Tuzla City.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje