Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Fudbaleri Slobode zasluženo osvojili vrijedan bod u Doboj Kaknju (FOTO/VIDEO)

Preuzmite sliku

Fudbaleri Mladosti i Slobode remizirali su (1:1) u susretu 8. kola Premijer lige BiH.

Mladost je došla do vodstva već u devetoj minuti susreta. Korner je izveo Filip Arežina, a Haris Dilaver iz neposredne blizine pogodio i doveo domaće u vodstvo. Već u narednoj minuti Vukašin Benović je snažno šutirao sa preko 20 metara i pogodio prečku gola Muminovića.

U 42. minuti susreta nakon greške odbrane Mladosti lopta dolazi do Ćuluma kojem nije bilo teško da savlada Bukvića sa pet metara i na odmor se otišlo sa nerješenim rezultatom (1:1).

U drugom poluvremenu prvi su zaprijetili gosti preko Krpića koji je u 57. minuti sam izašao pred Bukvića, ali je golman Mladosti sjajno intervenisao. Domaći prijete preko Benovića koji je šutirao snažno sa ivice šesnaesterca, ali je Muminović odbranio njegov udarac.

  • Nastavili su se napadi Mladosti, a novu priliku je imao Hiroš u 63. minuti susreta kada je sa 10 metara šutirao preko gola Muminovića. Lazevski je srušio Kulovića u šesnaesetrcu Slobode u 80. minuti, ali se Šehović nije oglasio. Šećerović je pokušaoiz slobodnog udarca u 88. minuti susreta ali je slabo šutirao, pravo u Muminovića.

  • Sloboda je do kraja susreta uspjela sačuvati svoju mrežu i osvojiti vrijedan bod. (Foto: E. Škulj | Tuzlanski.ba)

  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,