Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Fudbaleri Slobode savladali Dravu sa ubjedljivih 6:0

Preuzmite sliku

Naš tim je danas odigrao petu pripremnu utakmicu uoči početka premijerligaške sezone.

Crveno – crni su snage odmjerili sa slovenačkim drugoligašem Dravom iz Ptuja, a meč je okončan pobjedom našeg tima rezultatom 6:0 (4:0).

Husref Musemić je utakmicu otvorio sa sljedećom postavom: Hamzabegović, Efendić, Mehmedagić, Kostić, Ivetić, Ordagić, Sarić, Mehidić, Govedarica, Zeba, Ahmetović.

Iako se igralo na paklenih 36 stepeni, našim fudbalerima nije trebalo mnogo vremena da zatresu mrežu Slovenaca i na Gradskom stadionu u Ptuju povedu sa 2:0. Dvostruki strijelac u 15. i 17. minuti bio je Govedarica. U 25. minuti meča na scenu stupa Zeba. Njegov majstorski slobodan udarac odsjeda u mreži Drave za povećanje vodstva na 3:0. Do kraja prvog poluvremena u listu strijelaca upisao se i Sarić. Igrala se 40. minuta kada je postigao gol za visokih 4:0.

U drugom poluvremenu zaigrala je nova postava našeg tima u sastavu: Muminović, Todorović, Salihović, Škahić, Mujkić, Pršeš, Kiso, Mujić, Stjepanović, Veselinović i Krpić. U 67. minuti Krpić sa 11 metara povisuje na 5:0, a isti igrač tri minute kasnije postiže svoj drugi gol za konačnih 6:0.

Naš tim je u sklopu priprema za novu sezonu odigrao pet meča. Crveno – crni su slavili pobjedu nad Anžijem 2:1 i Dravom 6:0, remizirali su sa velenjskim Rudarom 1:1, te su poraženi od Radnika 1:0 i Vasasa 4:1. Gol razlika je 10:7 u našu korist, a u listu strijelaca upisala su se sedmorica prvotimaca (Zeba dva puta, Krpić dva puta, Govedarica dva puta, Moranjkić, Ordagić, Kostić i Sarić). (fksloboda.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,