Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Fudbaleri Slobode s ubjedljivih 4:2 savladali Slogu Meridian

Preuzmite sliku

Fudbaleri Slobode u 9. kolu Premijer lige BiH nadigrali su na Gradskom stadionu u Banovićima dobojsku Slogu rezultatom 4:2 (2:2).

Tuzlaci su ostvarili drugu pobjedu u sezoni, a do trijumfa su došli nakon preokreta jer su gosti u dva navrata imali vodstvo.

Poveli su gosti preko Krstevskog u 21. minuti. Slobodina odbrana je loše reagovala, a prvotimac Dobojlija je matirao Bukvića.

Tri minuta kasnije gosti opet prijete, ali udarac Kulenovića brani Bukvić. Vrlo brzo je stigla kazna. Delić je asistirao Komazecu koji je pogodio za 1:1 u 25. minuti utakmice.

Zajić ima veliku šansu u 28. munuti, ali njegov udarac brani Bukvić i izbacuje loptu u korner. Ubačaj iz kornera Zajić je pretvorio u gol za vodstvo gostiju 1:2.

U finišu prvog dijela u šesnaestercu gostiju srušen je M. Osmić, a iz jedanaesterca na 2:2 je izjednačio Komazec.

U drugom dijelu mnogo bolja igra Tuzlaka. U 65. muniti ponovo je asistent Delić, a vodstvo Slobodi donosi Melvin Osmić.

Treća asistencija Delića i gol za Slobodu u 72. minuti. Strijelac je Jasmin Osmić za veliko slavlje navijača i pobjedu Slobode.

Do kraja utakmice Sloboda je rutinski sačuvala prednost i stigla do velika tri boda. Tuzlaci nakon pobjede imaju 9 osvojenih bodova, a Dobojlije su ostale na 11. (Foto: Blicko Junior | Fena)

Standings provided by SofaScore LiveScore

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,