Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Fudbaleri Slobode rezultatom 4-1 poraženi u prijateljskoj utakmici od Cibalije

Preuzmite sliku

FK Sloboda Tuzla danas je odigrala prijateljsku utakmicu u Vinkovcima protiv ekipe HNK Cibalia i ubilježila poraz rezultatom 4-1.

Prvo dio igre završen je sa dva gola u mreži crveno-crnih. Najprije, u 16. minuti Ivan Mastelić pogađa za vodstvo Cibalie, a u 40. minuti Luka Muženjak postiže drugi gol na utakmici. U nastavku utakmice, tačnije u 60. minuti prekrasnim golom Kalezića Sloboda se vraća u utakmicu, ali pet minuta kasnije domaći pogađaju mrežu Slobode golom Mijokovića da bi u 85. minuti Djean Glavica postavio konačan rezultat utakmice.

-Najkraće rečeno, danas nije ništa valjalo, osim prelijepog gola Kalezića. Izgubli smo utakmicu, a ranije sam rekao da ne volim gubiti ni najobičniju utakmicu, a pogotovo ovu u kojoj smo primili četiri gola. Danas su nam se povrijedila dva igrača, bojim se teže, a to su Lazevski i golman Muminović. Uz sve to, dozvolili smo sebi da nam sudi čovjek koji ne vjerujem da ima pet odsuđenih utakmica, tako da smatram da je ovo skoro izgubljen dan, ali opet kažem, možda je dobro što se to desilo sedam dana prije utakmice na Grbavici, rekao je Vlado Jagodić – šef stručnog štaba FK Sloboda Tuzla.

U današnjoj prijateljskoj utakmici u Vinkovcima, priliku za igru dobili su svi igrači osim golmana Hadžića, Tandira i Todorovića koji ima reprezentativnih obaveza.

-Želja mi je bila da danas dadnem šansu svim igračima koje sam imao na raspologanju, a posebno dvojici mladih golmana. Hadžića sam ostavio kući, a Tandir je ostao da trenira jer još nije sposoban da igra utakmicu. Darko Todorović, igrač koji je u najboljoj formi u proteklo vrijeme ima reprezentativnih obaveza, a svi ostali su dobili priliku i razočarali su, rekao ja Jagodić.

Prije početka Lige za prvaka i gostovanja na Grbavici protiv FK Željezničara, Sloboda će odigrati još jednu prijateljsku utakmicu, a ovaj put u Srebreniku protiv ekipe OFK Gradina. Utakmica se igra u srijedu, 29. marta 2017. godine. (fksloboda.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,