Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Fudbaleri Slobode poraženi u Zenici, Čelik slavio pobjedu rezultatom 2:1 (VIDEO)

Preuzmite sliku

Na otvaranju drugog dijela sezone Premijer ligi BiH fudbaleri Slobode gostovali su na Bilinom Polju i zabilježili poraz rezultatom 2:1.

Sloboda je bila konkretniji tim u početnim minutama, međutim igru u nastavku prvog poluvremena obilježile su greške oba tima, bez konkretnijih akcija.

U 28. minuti susreta Čelik dolazi do vodstva. Dedić je prošao pored dva igrača Slobode po lijevoj strani, uposlio je Harisa Dilavera koji je pogodio za vodstvo Čelika.

U nastavku prvog poluvremena, gledatelji su mogli gledati mnogo bolju igru sa obje strane. Prvi šut u okvir gola fudbaleri Slobode imali su tek u 44. minuti kada je gol Čelika pokušao ugroziti Smajić.

Pred sami kraj prvog poluvremena u 45. minuti susreta, novi gol Dilavera koji je udvostručio vodstvo. Vodstvom Čelika 2:0 okončano je prvo poluvrijeme.

Na samom početku drugog poluvremena u 48. minuti susreta, na asistenciju Beganovića sjajan i silovit šut Saida Husejinovića iz prve završio je u mreži domaćih za smanjenje vodstva 2:1. Rezultat se do kraja susreta nije mijenjao.

Zeničani su, tako, prvi put nakon ljeta 2015., odnosno nakon 3,5 godine, slavili u duelu protiv Slobode.

U 21. kolu fudbaleri Slobode gostuju kod GOŠK-a, dok fudbaleri Čelika gostuju u Tuzli kod Tuzla City-a.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,