Utorak, 23. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Fudbaleri Slobode poraženi od Mladosti DK rezultatom 3:1 (VIDEO)

Preuzmite sliku

Fudbaleri Mladosti u okviru 19. kola Premijer lige BiH uspjeli su na domaćem terenu savladati Slobodu rezultatom 3:1. 

Iako je Slobodi danas trebao pozitivan rezultat na gostovanju kod Mladosti, izabranici Vlade Jagodića nisu uspjeli ostvariti pozitivan rezultat čime je ugrožen plasman u ligu za prvaka. Do kraja regularnog dijela prvenstva ostaju još tri kola.

Mladost je već u prvoj minuti ozbiljno zaprijetila golu Slobode, a već u 3. minuti, Adnan Hadžić je kapitulirao protiv svog bivšeg kluba. Lošu postavku odbrane domaćina iskoristio je Mićo Kuzmanović koji jeuspio primiti loptu u kaznenom prostoru Slobode, obići Adnana Hadžića i pogoditi od stativu mrežu gostiju za vodstvo od 1:0.

Mladost je u drugi dio susreta prenijela prednost od 1-0. U 64. minuti utakmice domaći preko Sinana Ramovića udvostručuju vodstvo na 2-0.

Za smanjenje vodstva pobrinuo se Asim Zec koji u 75. minuti susreta postiže fantastičan pogodak i smanjuje vodstvo domaćih na 2:1.

U završnici meča, tačnije u 89. minuti, nakon jednog prekršaja u kaznenom prostoru Slobode dosuđena je najstrožija kazna za Mladost koji koristi Maksimović te sigurno pogađa za konačnih 3:1.

U narednom 20. kolu fudbaleri Slobode na Tušnju dočekuju Metalleghe-BSI Jajce, dok fudbalere Mladosti DK očekuje teško gostovanje na Grbavici. (Tuzlanski.ba)


Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje