Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Fudbaleri Slobode poraženi na Pecari, Široki Brijeg slavio rezultatom 2:0

Preuzmite sliku

Široki Brijeg je u posljednjem susretu 13. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine savladao na Pecari Slobodu rezultatom 2:0.

Domaći tim nije pružio previše dobru partiju i Sloboda je često uspijevala da se nametne na sredini terena, međutim domaći tim je u defanzivi igrao izuzetno dobro što je onemogućilo crveno-crne da ugroze gol Širokog.

Široki Brijeg je došao do prednosti protiv Slobode na Pecari u 35. minuti susreta, strijelac gola bio je Toni Jović iz slobodnog udarca a veliki doprinos pogotku imao je i golman Lakić koji je nespretno intervenisao. Prvo poluvrijeme okončano je rezultatom 1:0 za domaći tim.

U drugom poluvremenu, u 50. minuti susreta Bernardo Matić koristi “zbrku” u kaznenom prostoru te udvostručuje vodstvo na 2:0, što je ujedno bio i konačan rezultat susreta.

Široki Brijeg zabilježio je četvrtu ovosezonsku pobjedu dok su fudbaleri Slobode uz “fenjeraša” Zvijezdu 09 jedini tim koji još uvijek nije zabilježio pobjedu u gostima.

Široki Brijeg nakon pobjede ima 17 bodova nakon 13. kola, dok Sloboda ima 13 bodova i nalazi se u izuzetno teškoj poziciji. Oba tima u naredna tri kola očekuje težak raspored. (Tuzlanski.ba)

Rezultati by SofaScore

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje