Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Fudbaleri Slobode pobjedom na Tušnju otvorili novu sezonu

Preuzmite sliku

Fudbaleri Slobode novu sezonu Premijer lige Bosne i Hercegovine otvorili su pobjedom u prvoj domaćoj utakmici protiv Rudara iz Prijedora rezultatom 1:0.

Prvo poluvrijeme obilježila je apsolutna dominacija Slobode koja je tokom prvih 45. minuta susreta držala sve konce igre u svojim nogama. Osmić, Beganović, Maksimović i Alić pokušavali su postići pogodak ali konkretne realizacije nije bilo. Prvo poluvrijeme okončano je bez golova.

U drugom poluvremenu Mladen Žižović u igru ubacuje Ramića, Husejinovića, Mujagića što je ispostavit će se bila ključna svježina u igri potrebna za kreiranje ozbiljnijih prilika.

Sloboda je povela u 80. minuti susreta. Abid Mujagić je primio upotrebljiv pas i povukao loptu ka golu Rudara, nakon čega nesebično upošljava Mirsada Ramića koji uz malo problema ipak uspjeva loptu doslovno ugurati u gol za vodstvo od 1:0.

Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao pa je mlada i borbena ekipa Slobode zabilježila pobjedu na otvaranju nove sezone. (Foto: Blicko Junior | Tuzlanski.ba)

Standings provided by SofaScore LiveScore

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje