Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Fudbaleri Slobode obradovali navijače pobjedom protiv Borca (FOTO)

Preuzmite sliku

Nakon reprezentative pauze, utakmicama 8. kola ovog vikenda nastavlja se takmičenje u nogometnoj BH Telecom Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Nogometaši Slobode na Tušnju ugostili su ekipu Borca iz Banja Luke i uspjeli uprkos brojnim problemima i financijskoj krizi da smognu snage i obraduju svoje navijače pobjedom protv Borca od 3:1.

Crveno-crni su od prve minute agresivno su ušli u ovaj meč sa željom da što prije pokušaju doći do pogotka. To im je uspjelo u 9 minuti nakon slobodnog udarca kojeg je izveo Omar Pršeš. Golman Borca Lučić loše je intervenisao i lopta odlazi u mrežu za prednost domaćih od 1:0.

Desetak minuta nakon gola Pršeša navijači na Tušnju su ponovo imali razloga za slavlje jer je glavni sudija na utakmici nakon igranja rukom od strane fudalera Borca Denisa Čomora dosudio penal za Slobodu.

Siguran realizator najstrožije kazne sa bijele tačke bio je Samir Bekrić. Međutim, već u narednoj akciji igrači Borca uspijevaju da se rezultatski vrate u utakmicu koji izvode odličnu akciju iz koje Vujaklija pogađa za smanjenje rezultata na 2:1.

U nastavku je Borac preuzeo terensku nicijativu na Tušnju i uspjeli su gosti stvoriti nekoliko izglednih prilika za poravnanje rezultata ali se ipak na odmor otišlo kod rezultata 2:1 za Slobodu.

Početkom drugog poluvremena tačnije u 50 minuti Vranješ je opasno šutirao ka golu Slobode, ali je Lakić u posljednjem trenutku intervenisao. Gosti su se žalili sudiji smatrajući da je lopta prešla gol liniju.

Samo nekoliko minuta kasnije opasan šut uputio je i Vujaklija ali lopta odlazi tik pored stative Slobode.

Sloboda je izglednu priliku da poveća prednost imala u 69. minuti preko Armina Hodžića koji je šutirao iskosa iz nezavidne pozicije i to vrlo dobro, ali nije bilo dovoljno precizno.

Borac je preko Vranješa bio u prilici da odnese bod s Tušnja u 84. minuti. Vranješ je glavom dobro zahvatio loptu i šutirao, ali pogodio okvir gola Lakića. Gosti su u sudijskoj nadoknadi imali stopostotnu priliku za izjednačenjem ali nisu uspjeli zatresti mrežu gola Slobode.

U posljednjim trenutcima utakmice Slobode je ovjerila pobjedu nakon velike greške Krunića koji je postigao autogol sa velike udaljenosti za 3:1.

Bila je Slobodi ovo treća pobjeda u dosadašnjem dijelu prvenstva. Crveno-crni nakon 8. kola zauzimaju sredinu tabele uz 12 osvojenih bodova. (Foto: Blicko Junior | Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje