Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Fudbaleri Slobode na pripremama u Sloveniji protiv Partizana i Kubana

Preuzmite sliku

U FK Sloboda u ništa se ne prepušta slučaju, te je uprava u saradnji sa stručnim štabom prvotimcima već osigurala kvalitetne pripreme za narednu sezonu.

Predsjednik Kluba Azmir Husić i direktor Saša Vugdalić nedavno su posjetili Kupres, pogledali hotel i teren i u konsultaciji sa šefom stručnog štaba Husrefom Musemićem potpisali ugovor o dolasku na pripreme sa plaćenim avansom.

Prozivka fudbalera zakazana je za 24. juni, a samo četiri dana kasnije ekipa putuje na Kupres gdje će ostati do 04. jula kada je planiran povratak u Tuzlu. Već 06. jula ekipa putuje u Maribor u bazu priprema Pohorje.

Crveno – crni bi u Sloveniji trebali odigrati tri pripremne utakmice, a povratak u Tuzlu predviđen je za 17. juli gdje će se nastaviti sa radom. Početak premijerligaške sezone 2015/16 je 25. jula.

Tamo će se izabranici Husrefa Musemića uigravati za novu sezonu, a već su poznata dva protivnika sa kojima će odigrati pripremen mečeve.

Crveno – crni će 07. ili 08. jula igrati utakmicu protiv starog ex. Yu rivala beogradskog Partizana, a 12. jula. snage će odmjeriti sa Kubanom iz Krasnodara.

Za 15. juli planirano je odigravanje još jednog meča, a ime protivnika biće naknadno objavljeno. (fksloboda)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,