Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Fudbaleri Slobode minimalno poraženi od Zrinjskog u Mostaru

Preuzmite sliku

Fudbaleri Slobode su u meču petog kola Premijer lige BiH večeras u Mostaru poraženi od Zrinjskog minimalnim rezultatom 1:0.

Prvi dio susreta obilježila je dominacija Zrinjskog, domaći tim imao je znatno veći posjed loptue, a u par navrata Bilbiji i Filipoviću malo je nedostajalo da postignu pogodak.

U 23. minuti domaći stižu do vodstva. Todorović je šutirao iz teške pozicije, odbranio je Golubović, no lopta se odbija do Todorovića, koji ne šutira, nego dodaje Mašiću koji postavlja nogu i dovodi Zrinjski u vodstvo.

Pet minuta kasnije Sloboda je mogla do rezultatskog poravnanja. Šutirao je Dženis Beganović glavom nakon ubačaja, lopta je najprije pogodila stativu,a drugom pokušaju nije bilo sreće da lopta završi iza leđa Horkaša. Prvo poluvrijeme okončano je rezultatom 1:0 za Mostarce.

U drugom poluvremenu Zrinjski je stvorio nekoliko izglednih prilika a najveći krivac što se vodstvo domaćih nije povećalo je golman crveno-crnih Golubović koji je u nekoliko navrata odlično intervenisao.

Najbolju šansu Tuzlaci su u drugom poluvremenu imali u 84. minuti utakmice kada je Predragović sjajno šutirao nakon centaršuta Tomaševića, ali je lopta otišla pored gola.

Zrinjski je pobjedom prekinuo neugodan niz od tri susreta bez pobjede dok se za ekipu Slobode nastavlja tradicija neefikasnih gostovanja Pod Bijelim brijegom i nakon ovog susreta. (Tuzlanski.ba)

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,