Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Fudbaleri Slobode minimalnim rezultatom poraženi u Banja Luci (FOTO)

Preuzmite sliku

U okviru 10. Kola Premijer lige BiH, fudbaleri Slobode su u gostima kod ekipe Borca zabilježili minimalan poraz rezultatom 1:0. 

Borac je na samom početku susreta držao sve konce igre, takva igra se isplatila već u 4. minuti susreta kada je Petar Kunić nakon prekida postigao gol za vodstvo svog tima. Sve do sredine prvog poluvremena domaći su imali više od igre.

U drugom dijelu prvog poluvremena, izabranici Slavke Petrovića oslobodili su se pritiska domaćih ali izglednijih prilika nije bilo. Poluvrijeme je okončano rezultatom 1:0 za domaći tim, uz tri tri žuta kartona koja je pokazao sudija Peljto.

U nastavku susreta, fudbaleri Slobode su imali više od igre, ali je domaći tim bio odlučan u namjeri sačuva stečenu prednost.

Borac je mogao povisti prednost u 61. minuti nakon velike greška Muminovića koji je poklonio loptu Galešiću, koji međutim ne pogađa iz čiste pozicije.

Fudbaleri Slobode su do kraja susreta stvarali prilike preko Hairilahovića, Mehmedagića, Zilkića, Krpića ali sve pokušaje osujetio je odlični mladi golman Borca.

Slijedi prvenstvena pauza zbog odlučujućih kvalifikacionih utakmica, a u 11. kolu fudbaleri Slobode na Tušnju dočekat će ekipu Sarajeva, dok će Borac snage odmjeriti sa ekipom Zrinjskog u Mostaru. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,