Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Fudbaleri Sarajeva večeras u Cardiffu protiv prvaka Velsa

Preuzmite sliku

Fudbalski klub Sarajevo večeras će u Cardiffu odigrati susret prvog pretkola Lige prvaka protiv Connah’s Quay Nomadsa.

U redovima prvaka BiH spremo dočekuju ovaj meč i vjeruju da mogu do pobjede.

“Kroz ovih nekoliko dana pokušali smo se maksimalno spremiti, radili smo detaljnu analizu i pokušali da se pripremimo na treningu. Naš protivnik je tipična ostrvska ekipa igraju sa dosta dugih lopti, dosta duela i morat ćemo biit oprezni na tim stvarima. Moramo biti oprezni, ipak se igra jedna utakmica, dosta toga se mora uraditi na terenu, ali siguran sam da će i jedna i druga ekipa biti motivisane i spremne za igru. Ovdje imamo izvanerdne uslove ovdje za rad i nadam se da ćemo da odigramo jednu dobru utakmicu” – rekao je na pres-konferenciji trener Sarajeva Vinko Marinović.

Kapiten bordo tima Krste Velkoski vjeruje da je Sarajevo favorit, ali da to mora dokazati na terenu.

“Mislim da smo napravili jednu dobru analizu protivnika, pokušat ćemo da iskoristimo sve njihove mane. Naravno, postavit ćemo se kao favoriti, ali to moramo da potvrdimo na terenu. Bit će teška utakmica, ali mi smo spremni i znamo šta nas očekuje. Svaki nogometaš koji sutra bude nastupao dat će svoj maksimum” – kazao je Velkoski.

Utakmica počinje u 20 sati, a pobjednik će u drugom pretkolu igrati protiv bolje ekipe iz duela Dynamo Brest – Astana. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,