Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Fudbaleri Sarajeva sa 3:0 na Tušnju savladali Tuzla City (FOTO)

Preuzmite sliku

Ekipa Tuzla Cityja u okviru 20. kola Premijer lige BiH poražena je na Tušnju od Sarajeva rezultatom 3:0, čime nisu na najbolji mogući način otvorili proljetni dio sezone.

Trener domaćih Slobodan Starčević je u ovu utakmicu ušao lišen usluga nekoliko važnih fudbalera. Prije svega to se donosilo na kapitena ekipe iz jesenjeg dijela Ivana Kostića, koji je zbog povrede propustio veći dio priprema, zatim Samira Efenedića koji je također izvan stroja zbog povrede, te Nermina Crnkića, koji je zbog crvenog kartona iz jesenjeg dijela propustio ovaj duel.

Sa druge strane njegov kolega sa druge strane Husref Musemić je imao sve igrače na raspolaganju izuzev Selmira Pidre koji je zbog povrede morao izostati sa ovog meča. Njegovo mjesto je zauzeo iskusni Almir Bekić, koji se nakon povrede tokom jesenjeg dijela vratio u tim u punom kapacitetu.

Oba trenera nisu odustala od koncepcije igre koju su primijenjivalo tokom jesenjeg dijela i na teren su izveli ekipe, koje su igrale u standardnim formacijama 4-2-3-1 sa Ahmetovićem sa jedne i Ubiparipom sa druge strane u samom vrhu napada.

Iz prve poluprilike Sarajevo je stiglo do prednosti. Tatar je ubacio sa desne strane, Čomor je pokišao prsima da vrati loptu golmanu Fejziću, ali je Velkoski iskoristio njegovu pogrešku i savladao Fejzića.

Tom prilikom kapiten Sarajeva je nezgodno zakačio golmana Cityja, pa je nakon liječničke intervencije morao napustiti igru, a njegovo mjesto je zauzeo Nurković.

Prekid od pet minuta utjecao je na obje ekipe pa nakon što je igra nastavljena publika na stadionu Tušanj nije vidjela previše šansi.

Igrala se 22. minuta kada je nakon jednog ubačaja Bekića sa lijeve strane, Ahmetović tražio kazneni udarac, ali je sudija Petrović samo odmahnuo rukom. Domaći tim nije imao prilika da ugrozi Kovačevića, a jednu od potencijalnih prilika upropastio ja Ubiparip faulom u napadu.

U 34. minuti Sarajevo stiže do novog pogotka. Nurković je loše reagovao, Ahmetović je uzeo poklon loptu, asistirao Stanojeviću koji je bez velikih problema savladao golmana Tuzla Cityja. Tek nakon drugog pogotka Starčevićev tim je počeo da igra ofanzivnije, ali osim nekoliko ubačaja sa strane, koje je Kovačević bez problema rješavao, ništa spektakularno se nije desilo pred golom Sarajeva.

U sudijskoj nadoknadi prvog dijela Bekić je okušao svoj udarac, ali je ovog puta Nurković bio siguran.

Konačan rezultat od 3:0 u korist Sarajeva postavio je Mersudin Ahmetović koji je zatresao mrežu u 76. minuti utakmice.

FK Tuzla City: Fejzić (7. Nurković), Karjašević, Kojić, Čomor, Trumić, Stjepanović (60. Stojčev), Brekalo, Bevab, Hasanović, Hajrović (69. Zlatković), Ubiparip

FK Sarajevo: Kovačević, Hebibović, Bekić, Lazić, Mujakić, Stanojević, Crepulja (88. Šišić), Rahmanović (64. Kapić), Tatar (79. Halilović), Velkoski, Ahmetović. (Sport1)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,