Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Fudbaleri Mladosti iz Soline ostvarili historijski uspjeh

Preuzmite sliku

Mladost iz Soline nakon velikog preokreta izbacila Gradinu iz Srebrenika iz Kupa TK.

Na Studencu je odigrano četvrtfinale Kupa Tuzlanskog kantona u kojem su se sastali Mladost iz Soline i Gradina iz Srebrenika. Iako su tri ranga razlika između dvije ekipe, na terenu se nije osjetilo. Gosti su u prvom poluvremenu više sretno nego spretno došli do vodstva od čak 3 – 0. Strijelci su za goste bili Mujić, Omerović, i Delić.

U drugom poluvremenu ista igra. Protivnici izjednačeni na terenu, ali golove postižu domaćini. Prvo je Smajlović smanjio na 3 – 1, na 3 – 2 je smanjio Mehić, a domaćinima je izjednačenje donio Mešić. Do konačnog preokreta u sudijskoj nadoknadi i plasman u polufinale Kupa TK domaćini su osigurali golom Alagića.

❤️🖤💪🏻💪🏻💪🏻

Objavljuje FK Mladost SolinaSrijeda, 5. svibnja 2021.

O Mladosti iz Soline i Gradini iz Srebrenika se posljednjih dana mnogo piše. I jedna i druga ekipa u pozitivnoj atmosferi ulaze u samu završnicu takmičarske sezone. Jedni grade i popravljaju infrastrukturu, a drugi se pripremaju za razigravanje za ulazak u veći ramg takmičenja. Infrastrukturno, organizacijski, ali i igračkim kvalitetom, sigurno i jedni i drugi pripadaju grupi ekipa iz većih rangova.

Mladosti iz Soline je Gradina iz Srebrenika možda, do sad, i najjači i najzvučniji protivnik koji je u nekom takmičenju gostovao na Studencu.

Motiva nije manjkalo. Obje ekipe su željele osigurati plasman u naredni krug. Za klub iz Soline predvođen trenerom i kapitenom Semirom Salamovićem, ovo najveći uspjeh u 67 godina postojanja kluba.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje