Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Fudbaleri Barcelone trenirali nakon skoro dva mjeseca pauze

Preuzmite sliku

Fudbaleri Barcelone u petak ujutru obavili su trening nakon skoro dva mjeseca pauze, a prethodno su prošli testiranje na novi koronavirus, prenosi Anadolu Agency (AA).

Svi igrači i treneri testirani su u srijedu na COVID-19 i svi su bili negativni, tako da sada mogu obavljati individualne treninge poštujući upute La Lige.

“Pripremni sastanak održaće se u 9:30 sati kompleksu ‘Joan Gamper’, gdje će na trening terenu ‘Tito Vilanova’, terenu 2 i terenu 3 igrači biti podijeljeni tako da imaju dovoljno prostora za održavanje treninga i međusobne udaljenosti koja je utvrđena od strane zdravstvenih vlasti“, saopštili su iz Barcelone.

Iz “Barce“ su istakli da su igrači došli u klupske objekte u opremi za treniranje i odmah se uputili na odgovarajući trening teren, a da nakon obavljenog treninga neće koristiti svlačionice nego će se odmah uputiti svojim kućama.

Španska La Liga prekinuta je 12. marta zbog globalne pandemije novog koronavirusa, a očekuje se da bi se mogla nastaviti početkom juna. U trenutku prekida sezone, nakon 27 odigranih kola, lidera na tabeli bila je Barcelona sa 58 bodova, dva više od drugoplasiranog Real Madrida.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,