Utorak, 19. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Fudbaler Sarajeva Mersudin Ahmetović najbolji igrač Premijer lige BiH

Preuzmite sliku

Mersudin Ahmetović, napadač iz Fudbalskog kluba “Sarajevo”, proglašen je najboljim igračem fudbalske Premijer lige Bosne i Hercegovine u periodu 2018/2019. godina tokom manifestacije “Kristalnih 11”, održane večeras u Vijećnici.

Za izbor Mersudina Ahmetovića glasalo je više od 220 igrača i trenera od njih 302 koji su glasali iz Premijer lige.

Ahmetovićev klupski kolega Nihad Mujakić proglašen je najboljim mladim fudbalerom, a najboljim mladim golmanom Vladan Kovačević, njihov klupski saigrač.

Najbolji desni bek je Anel Hebibović iz istog kluba, dok je lijevi bek također član “Sarajeva” Selmir Pidro.

U kategorji centralnih defanzivaca, u najboljem stoperskom tandemu su Slobodan Jakovljević iz “Zrinjskog” i Nihad Mujakić iz “Sarajeva”.

Trojac naboljih veznih igrača čine Nermin Jamak iz fudbalskog kluba “Čelik”, Miloš Stanojević iz “Sarajeva” i Amar Rahmanović iz istog kluba.

  • Tri najbolja napadača Premijer lige BiH su Benjamin Tatar (“Sarajevo”), Miloš Filipović (“Zrinjski”) te Mersudin Ahmetović (“Sarajevo”).

    U kategoriji najboljih fudbalskih stadiona, na prvom mjestu je “Grbavica” u Sarajevu, na drugom stadion “Bilino polje” u Zenici, a na trećem “Pecara” u Širokom Brijegu.

    Tokom manifestacije “Kristalnih 11”, proglašene su i najbolje članice Ženske premijer lige. Aida Hadžić (SFK 2000) je najbolja igračica, dok je Samira Hurem (SFK 2000) najuspješnija trenerica.

    Najboljim fudbalskim trenerom u Bosni i Hercegovini proglašen je Husref Musemić (“Sarajevo”), a treći put zaredom najbolji sudija je Irfan Peljto.

    Ovogodišnju manifestaciju “Kristalnih 11”, treću po redu, organizirao je Sindikat profesionalnih fudbalera u Bosni i Hercegovini.

    Među pojedincima koji su uručili priznanja bili su Vladan Grujić, Nermin Šabić, Vedin Musić i Muhamed Konjić.

    Prije početka oficijelnog dijela, Aldin Džidić, osnivač sindikata organizatora, rekao je da Premijer liga BiH treba da bude respektabilno takmičenje regionalne gledanosti, s unaprijeđenom fudbalskom infrastrukturom.

    To je ‘naša kuća’ koja se mora graditi zajedno obraćajući pažnju na to da svaki detalj bude bolji nego ranije, zaključio je Džidić.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje