Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Fudbaler Crvene zvezde Miloš Vulić: Volio bih da nas žrijeb spoji sa Sarajevom ili Dinamom

Preuzmite sliku

Fudbaler Crvene zvezde Miloš Vulić počeo je sezonu na najbolji mogući način, osvajanjem nagrade FSS za najlepši gol 1. kola Super lige Srbije. U izjavi za Anadolu Agency (AA), mladi Kruševljanin kaže da je prvu čestitku dobio od trenera Dejana Stankovića.

“Drago je i njemu, iskreno je prišao i zagrlio me. Vidim da mu znači što sam probio barijeru i konačno postigao gol pod njegovim vođstvom. Ulio mi je ogroman motiv kada je došao za trenera i odmah izrazio želju da ja ostanem u Zvezdi. Sticajem okolnosti, dogodile su se neke stvari koje su usporile taj proces. Najpre povreda, a posle sam morao i na hiruršku intervenciju zbog problema sa zubom. Kockice su se konačno sklopile, odradio sam cele pripreme na visokom nivou i uloženi trud je već od prvog kola počeo da se isplaćuje.”

Jednom može da bude slučajno. Drugi put je već riječ o majstoriji. Miloš Vulić je na utakmici protiv Novog Pazara ponovio scenu iz prošle sezone s meča protiv Lulana i dokazao da mu slobodni udarci postaju uža specijalnost.

“Volim slobodne udarce i to mi je omiljena pozicija. Često ostajem nakon treninga i uz pomoć živog zida vježbam izvođenje prekida. Slažem se da nije slučajnost jer od početka karijere mnogo pažnje poklanjam tom elementu igre. U Zvezdi ima nekoliko dobrih šutera, šef Stanković uvek ima posljednju riječ i on donosi odluku ko je zadužen za koji prekid. Desi se ponekad da i mi sami preuzmemo odgovornost u zavisnosti od osjećaja u datom trenutku. Na utakmici protiv Novog Pazara, Katai nije bio na terenu, ja sam postavio loptu na mjesto prekršaja i ispalo je kako se samo poželjeti može.“

U prva dva kola šampionata, sve u Crvenoj zvezdi funkcioniše po planu i njeni navijači s pravom očekuju još jednu uspješnu sezonu na sva tri fronta.

“Spiridonović je otkrovenje, nisam ranije znao za njega i zaista me je iznenadio. Vidi se da će nam biti veliko pojačanje i jedan od glavnih aduta u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Katai se vratio, s njim je bar lako. Vratio se u svoju kuću i jasno je da mu prija sredina. Uvek se trudimo da novajlije prihvatimo na pravi način i da im olakšamo adaptaciju na Crevnu zvezdu, ali on je već dugo u klubu i oseća se kao starosjedilac. Nemamo nikakav problem ni s novim pravilom ‘bonus igrača’ jer su mladi igrači i ranije dobijali veliki prostor. Mnogo ih je koji su zreli za najveća iskušenja i trener čak može i da ih rotira. Mali Eraković je bio s nama i na prošlim pripremama, ali nije puno igrao. Sada je dobio šansu i odmah pokazao da posjeduje veliki potencijal. Ponaša se profesionalno i ako nastavi tako, napraviće odličnu karijeru.“

Elitno srbijansko takmičenje prošireno je od ove sezone na 20 klubova, a superligaški fudbal igraće se ponovo u Novom Pazaru, Užicu, Bačkoj Palanci, Gornjem Milanovcu…

“Ako se izuzme Marakana, meni je najprijatnije da igram u rodnom Kruševcu. Tamo mi prorade emocije jer sam u Napretku stekao afirmaciju i zaslužio poziv Crvene zvezde. Biće zanimljivo i protiv Zlatibora, konačno ćemo zaigrati takmičarske utakmice na lokaciji koja je bila rezervisana za ljetnje pripreme i prijateljske mečeve. Bitno je da smo startovali s dvije pobjede i da smo odmah zauzeli lidersku poziciju na tabeli. Neće nas zavarati kiks Partizana u Novom Pazaru, razlika je svega tri boda, to je praktično samo jedna utakmica. Želja nam je da nastavimo s pobjedničkim nizom i ne obraćamo veliku pažnju na rezultate direktnih konkurenata za titulu.“

UEFA je donela odluku da srbijanski klubovi u kvalifikacijama za Ligu šampiona i Ligu Evrope konačno mogu da ukrste koplja s timovima iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. To znači da bi Zvezda već u drugom kolu mogla da naleti na Sarajevo, a u trećem na zagrebački Dinamo.

“Zašto da ne. Nemam ništa protiv da se sretnemo s njima, štaviše volio bih nas žrijeb spoji i da konačno na terenu pokažemo ko je bolji. Lakše je sada sve to organizovati bez prisustva publike, mada mi se ne dopada takav ambijent. Djeluje kao da je reč o prijateljskim utakmicama. Igra je u suštini ista, ali nema onog žara kao kada stadion zagrmi i kada te navijači prosto ponesu do pobjede. Vidimo da UEFA pokušava zvučnim efektima da stvori utisak prepunih tribina, ali to definitivno nije ista stvar“, rekao je Miloš Vulić u intervjuu za Anadolu Agency (AA).

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje