Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

FS BiH u četvrtak o novom selektoru, insajderi kažu da ništa nije prepušteno slučaju

Preuzmite sliku

Izvršni odbor FS BiH u četvrtak će razgovarati o novom selektoru fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

IO FS BiH prema zvaničnom planu sjednice u četvrtak neće izabrati novog selektora, nego će to uraditi na sljedećoj sjednici do kada bi stručna komisija trebala zvanično dostaviti novo ime / imena selektora na glasanje. Vjerovatno do kraja 2019. godine.

Ipak, poznavaoci kažu kako do otkaza Robertu Prosinečkom ne bi ni došlo da predsjednik IO FS BiH Elvedin Begić i saradnici već nisu našli novo selektorsko ime za koje vjeruju da može napraviti rezultat u baražu, tako da će se na ovoj sjednici i pratećim neformalnim druženjima uz sjednicu još jednom provjeriti volja članova IO da izglasaju novog selektora na kojeg računaju čelnici FS BiH.

  • Nezvanično, IO FS BiH spreman je povjerenje dati Dušku Bajeviću iz više razloga. Kao prvo Bajević je višestruki trofejni trener. Kao drugo odlično poznaje stanje u reprezentaciji BiH jer je gledao gotovo sve utakmice Zmajeva proteklih nekoliko godina, ali bio i u stalnom kontaktu sa svim selektorima do sada te posjeduje odlične insajderske informacije. Kao treće Bajević je čovjek sa kojim su čelnici FS BiH već navikli raditi proteklih nekoliko godina i koji ne bi trebao prirediti nikakva neugodna iznenađenja. Kao četvrto i ne zanemarivo – sa Bajevićem ćemo dobiti selektora kojega izuzetno poštuje domaća sportska javnost.

    Gledajući sve to Bajević izgleda kao jedini trener koji u kratkom roku bez pripremnih utakmica i bez puno vremena može izvući maksimum iz reprezentacije BiH u baražu u martu 2020. godine.

    “Dolazim u decembru u Sarajevo na razgovore. Na raspolaganju sam, moramo se izvući iz krize” poručio je Bajević.

     

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,