Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Francuzi u najjačem sastavu stigli u Sarajevo

Preuzmite sliku

Fudbalska selekcija Francuske danas je iza 16,00 sati stigla u Sarajevo gdje će 31. marta na stadionu Grbavica igrati susret trećeg kola grupe D kvalifikacija za EURO 2022 protiv Bosne i Hercegovine.

Aktuelni svjetski prvaci u Bosnu i Hercegovinu stižu u izuzetno jakom sastavu, pa tako selektor Deschamps će protiv Zmajeva računati na Mbappe (PSG), Pogbu (Manchester United), Griezmanna, Dembelea (obojica Barcelona) Varanea (Real Madrid) i mnoge druge svjetske zvijezde.

Francuzi, čija ekipa trenutno košta više od milijardu eura, su jučer u dalekom Kazahstanu slavili protiv istoimene selekcije sa 2:0 i nakon dva odigrana kola imaju četiri osvojena boda.

S druge strane, naša reprezentacija je u prvom kolu odigrala 2:2 u Helsinkiju protiv Finske, dok je u drugom kolu bila slobodna.

Duel BiH – Francuska igra se u srijedu od 20,45 sati, a glavni sudija je Talijan Daniele Orsato kojeg je IFFHS (Međunarodna zajednica za fudbalsku historiju i statistiku) proglasila najboljim sudijom za 2020. godinu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,