Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Francuzi se vraćaju na Stade da France: Prije nam je budio sretne osjećaje, sada je malo drugačije…

Preuzmite sliku

‘Nakon takve traume je potrebno nastaviti dalje. Važno je i za igrače i za navijače da se vrate na Stade de France kako bi povratili određeno povjerenje’

Francuska reprezentacija će u prijateljskom susretu s Rusijom po prvi puta zaigrati na Stade de Franceu nakon oktobra i terorističkog napada koji se dogodio u glavnom francuskom gradu.

Podsjetimo, tokom prijateljske utakmice između Njemačke i Francuske 13. oktobra dogodilo se nekoliko napada u cijelom grada, a poginulo je 130 ljudi. Utakmica s Rusijom će biti pod velikim sigurnosnim nadzorom, a na stadionu će biti i snajperisti.

Iskreno, mi igrači međusobno ne razgovaramo o tome. Više smo fokusirani na utakmicu s Rusijom,” rekao je kapetan Hugo Lloris koji je potom dodao:

Nakon takve traume je potrebno nastaviti dalje. Važno je i za igrače i za navijače da se vrate na Stade de France kako bi povratili određeno povjerenje. Moramo vjerovati onima koji su zaduženi za sigurnost“.

O sigurnosti koja je narušena terorizmom govorio je i selektor Didier Deschamps.

Ne živimo u balonu, u kontaktu smo s vanjskim svijetom. Nitko ne može zaboraviti te tragične događaje, ali o tome ne pričamo previše. Stade de Franc je uvijek bio mjesto koje je budile sretna sjećanja, a sada je malo drugačije. Moramo nastaviti dalje, nećemo nikada zaboraviti, ali moramo nastaviti dalje, moramo nastaviti igrati nogomet,” rekao je Deschamps. (Goal.com)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje