Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Francuski novinar: Pobuna u PSG-u. Mbappe ne želi igrati s Messijem, traži transfer

Preuzmite sliku

Nije dugo trebalo da se u francuskim medijima pojavi prva vijest o sukobu u svlačionici PSG-a nakon dolaska Lionela Messija u klub. Navodno je došlo do pobune samo jednog igrača, ali u pitanju je Kylian Mbappe, jedan od četiri najveća imena u klubu.

Thibaud Vezirian, novinar dobro upućen u događanja u PSG-u, danas je objavio da je Mbappe zatražio odlazak iz kluba jer ne želi igrati s Messijem.

Mladi 22-godišnjak je poznat kao težak karakter, ranije je zbog toga imao problema u reprezentaciji Francuske, a nerijetko se sukobljavao sa saigračima i zbog sebičnosti na terenu. Dolazak Messija mu je očito teško pao.

Nije pomogla ni poruka predsjednika

Francuski novinar je u objavi na Twitteru naveo da zvijezda Francuske ne želi produžiti ugovor s Parižanima te da će otići ovog ljeta u transferu koji je zatražio ili sljedećeg ljeta kao slobodan igrač.

U srijedu je održavano predstavljanje Messija u Parizu, a na njemu je govorio klupski predsjednik Nasser Al-Khelaifi. Imao je posebnu poruku za Mbappea.

“Mbappe je igrač PSG-a i njegova budućnost je jasna. Rekao je da želi kompetitivan tim. Zar može biti kompetitivniji? Nema više izgovora da napravi bilo što nego da ostane u klubu”, poručio je Al Khelaifi. Ipak, čini se da te riječi nisu ništa značile francuskoj zvijezdi, koja je pred odlaskom. (Index.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,