Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Francuska ubjedljiva protiv Islanda (VIDEO)

Preuzmite sliku

Francuska je u posljednjoj četvrtfinalnoj utakmici Evropskog prvenstva na Stade de Franceu ugostila Island.

Islanđani su vrlo otvoreno krenuli u ovaj duel, već u 3. minuti lijepo je tukao G. Sigurdsson, no Lloris je bio na mjestu.

Francuska je vrlo brzo uspostavila terensku dominaciju, pa povela već u 12. minuti. Matuidi je dubinski proigrao Girouda koji je izašao sam na Halldorsona te ga prizemnim udarcem i matirao.


Već u 20. minuti na semaforu je svjetlilo 2:0. Griezmann je ubacio iz kornera, Pogba nadskočio Bödvarssona i glavom postigao novi pogodak.

Izabranici Lärsa Lagerbäcka mogli su smanjiti rezultat u 24. minuti. I to na svoj prepoznatljiv način – iz auta. Arnason je daleko ubacio, Sigthorsson prebacio loptu glavom, a Bödvarsson iz blizinie prebacio vrata.

Francuska je mirno čuvala posjed lopte, a onda svako malo iznenadila Islanđane. Dimitri Payet tako je u 43. minuti lijevom nogom s ruba kaznenog prostora zabio za 3:0.

Koju minutu kasnije novi pogodak, Griezmann je izašao sam na Halldorsona i lukavo ga prebacio.

Island je uspio smanjiti početkom drugoga dijela. Gylffi Sigurdsson je lijepo ubacio s desne strane, a Sigthorsson u klizećem startu uspio matirati Llorisa.


No, odmah je uzvratila i Francuska. Payet je još jednom idealno ubacio, Giroud glavom skrenuo loptu u mrežu Islanđana.

Igralo se vrlo otvoreno, Lloris se u 62. minuti iskazao sjajnom obranom nakon udarca Ingasona.

Francuzi su očekivano smanjili tempo, Didier Deschamps počeo mijenjati igrače kojima prijeti neigranje u polufinalu u slučaju dobivanja još jednog žutog kartona.

Hrabri Islanđani se niti u bezizlaznoj situaciji nisu predavali. Već su u 84. minuti stigli i do drugog pogotka. Skulason je ubacio s lijeve strane, Bjarnason u skoku bio viši od Llorisa, te postavio konačnih 5:2.

1/4 finale: Francuska 5:2 Island (Giroud, Pogba, Payet, Griezmann, Giroud/Sigthorsson, Bjarnason) (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,