Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Francuska pobjedom otvorila EURO

Preuzmite sliku

Francuska je na otvaranju još jednog velikog takmičenja na svom Stade de Franceu ugostila Rumuniju.

Izabranici Didiera Deschampsa od prve minute su krenuli na pobjedu, kako bi pred svojim navijačima odmah jasno dokazali svoje ciljeve.

Francuska je brzo zagospodarila terenom, te kontrolisala utakmicu. Ipak, trikolori nisu bili opasni za suparnički gol, a Rumuni su se većim dijelom prvog poluvremena sa lakoćom branili i odolijevali svakom napadu domaće ekipe.

  • payet-gol-francuska
  • Dmitri Payet bio je daleko najbolji igrač Francuza. Veznjak West Hama u 56. minuti izmiješao je rumunsku obranu, idealno poslužio Pogbu čiji snažan udarac odlično brani Tatarusanu. Ali, samo minutu kasnije zabio je Giroud. Opet je sve napravio Payet koji je ubacio s lijeve strane, dok je Giroud nadskočio rumunskog vratara, te glavom poslao loptu u mrežu. Bio je to 50. pogodak Francuske na evropskim prvenstvima.

    Rumunija je do izjednačenja stigla u 65. minuti. Evra je prekršajem zaustavio prodor Stanciua, a mađarski sudac opravdano pokazao na bijelu tačku. Kazneni udarac izveo je Stancu i mirno zabio za izjednačenje.

    Francuska je ipak u završnici utakmice stigla do novog pogotka, Payet je fenomenalnim udarcem sa 18 metara iskosa zabio za konačnih 2:1.

    Skupina A: Francuska 2:1 Rumunija (Giroud, Payet/Stancu). (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje