Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Francuska i Švicarska u osmini finala, historijska pobjeda Albanije (VIDEO)

Preuzmite sliku

Večeras su igrane utakmice posljednjeg 3. kola u skupini A. Sastale su se reprezentacije Francuske i Švicarske te Albanije i Rumunije.

Pogba je počeo utakmicu na lijevoj strani veznog reda i u prvih 18 minuta imao tri velike prilike. Pogodio je Pogba dvaput prečku, a jednom je vrlo dobro obranio Sommer. Posebno je impresivna bila prečka u 18. minuti, kada je odlično pucao iz trka lijevom nogom s nekih 25 metara.

U drugoj utakmici, Albanija je izgladala dosta izgubljeno i bez prave kontrole lopte u sredini terena, no Lenjani je u 23. minuti imao odličnu priliku za vodstvo, ali njegov je udarac nakon dobre akcije otišao iznad gola.

U 43. minuti Sadiku je na ubačaj Memushaja pospremio loptu u mrežu za historijski gol Albanije i mogući plasman u osminu finala.

Gignac je u 57. minuti sjajno uposlio Griezmanna, ovaj je odlično gađao pod prečku, a čudesni Sommer ponovno obranio. U 76. minuti Dimitri Payet je odlično utrčao s lijeve strane na ubačaj s desne strane, pucao iz prve, ali lopta je ponovno zatresla prečku. Bilo je to sve što smo vidjeli, a iako su gledatelji očekivali da bi Francuska mogla ponovno do kasnog gola, ovaj put se to nije dogodilo. Švicarska tako i u sedmoj utakmici u nizu protiv Francuske nije stigla do pobjede, a spomenimo i kako je Hugo Lloris večeras bio kapiten Francuske 54. put te izjednačio rekord njegovog sadašnjeg selektora Didera Deschampsa.

Albanija je u svom susretu od početka izgladala dosta izgubljeno i bez prave kontrole lopte u sredini terena, no Lenjani je u 23. minuti imao odličnu priliku za vodstvo, ali njegov je udarac nakon dobre akcije otišao iznad gola. Imao je i Basha vrlo dobru priliku malo kasnije, ali i on je pucao preko gola.

U 43. minuti Sadiku je na ubačaj Memushaja pospremio loptu u mrežu za povijesni gol Albanije i mogući plasman u osminu finala. U 77. Florin Andone je primio loptu u šesnaestercu i oštro pucao. Međutim, lopta je i na tom susretu pogodila prečku i tako onemogućila Rumunima izjednačenje. Rumunija je u utakmicu ušla kao neporažena u posljednjih 13 utakmica protiv Albanije, no to joj ovaj put nije pomoglo.

Skupina A: Francuska 0:0 Švicarska. Albanija 1:0 Rumunija (Sadiku)

Tabela: Francuska 7, Švicarska 6, Albanija 3, Rumunija 0.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje