Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

FOTO: Zaslužen poraz u Travniku, trica u mreži Slobode!

fksloboda-nktravnik
Preuzmite sliku

Nogometašima Travnika i Slobode \”gori pod nogama\”, a u međusobnom okršaju \”plamen\” su ugasili Veziri, koji su na Piroti deklasirali goste iz Tuzle rezultatom 3:0.

\"fksloboda-nktravnik\"Interesantno kako Travnik igra toplo-hladno, odnosno kod kuće je siguran, a u gostima reda poraze. Nakon poraza od Borca u Banjoj Luci, bilo je jasno da će na Piroti upisati bodove. Posebno sada kada su im oni neophodni za ostanak u Premijer ligi.

Ugostili su Slobodu, izravnog konkurenta u borbi za opstanak, te lakše od očekivanog upisali tri boda. U razmaku od nepunih pet minuta dvaput je savladan Slobodin golman Denis Mujkić. Prvo ga je matirao Haris Redžepi, a zatim i Brazilac Casio nakon jednog brzog kontranapada.

Inferiorna Sloboda nije imala snage da se vrati. Sve je bilo riješeno kada je Elvedin Varupa pogodio u finišu prvog dijela za 3:0. Uposlio ga je prezimenjak Nedim Varupa, Elvedin pokušao centrirati, lopta mu je otišla preko noge i odsjela u mreži Mujkića.

\"travnik-sloboda2\"

U nastavku je Travnik imao još nekoliko prilika da do kraja dotuče Slobodu, čiji su igrači još jednom podbacili. Tek bilježimo kada je Aljukić pogodio stativu domaćeg golmana Nervesa Fejzića.

\"travnik-sloboda\"

Slobodi je ovo treći vezani poraz, nakon što su u prethodna dva susreta poraženi od Širokog Brijega na Pecari i Rudara na Tušnju. Tuzlaci ostaju na 19 bodova i u veoma, veoma teškoj poziciji. Travnički premijerligaš lakše diše sa 22 boda.

Izvor: SportSport.ba / FOTO i VIDEO: Hronika.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: