Četvrtak, 22. Oktobra 2020.
Tuzlanski.ba logo
fukare-hrvatska1
Preuzmite sliku

FOTO: Ljubav prema FK Slobodi ne poznaje granice!

Nakon što klub napusti društvo najboljih, navijači obično iz revolta prema takvom neuspjehu, prestaju dolaziti na stadion dok se isti ne vrati tamo gdje po svojoj tradiciji i pripada.

\"fukare-hrvatska1\"Nakon što je Juventus napustio Seriju A tribine Torinskog stadiona bile su gotovo prazne, ekspresni povratak „stare dame\” preko noći je vratio sve one koji su bili ogorčeni time što svoj voljeni klub moraju \”gledati\” u nižem rangu, a nedugo zatim Juve ih je obradovao i osvojenim scudetom.

Isti slučaj je bio i sa drugim klubovima poput Engleskog Leedsa ili recimo Argentinske svetinje koja se zove River Plate. Razumljivo je da navijači uvijek žele da budu svjedoci dobrih rezultata, ubjedljivih pobjeda i konstantne borbe za sami vrh tabele. Međutim, nije uvijek onako kako navijači priželjkuju.

Upravo Tuzli desilo se ono što su brojni ljubitelji sporta najmanje željeli i očekivali, Sloboda je ispala u niži rang takmičenja. Međutim, od momenta kada su crveno-crni ispali uz neizbježno prisutnu tugu i razočarenje istovremeno se javio inat! Inat ispoljen u iskrenoj ljubavi i bezrezervnoj podršci baš sada, kada je najteže!

Činjenice govore sljedeće: Jedan klub iz prve lige Federacije BiH gostuje na memorijalnom turniru „Zvonko Mikočević\” koji se odigrava u manje poznatom Hrvatskom mjestu po imeniu „Rušica\”, na turniru pored tog kluba učestvuju još Slaven Belupo, Cibalija Vinkovci (Hrvatska), F.C. Luke Koper (Slovenija) i upravo taj klub iz Prve lige Federacije na turniru ima podršku od 50 vjernih pristalica koji su na nesnošljivim temperaturama putovali da pruže podršku svojim ljubimcima.

\"fukare-hrvatska\"

Ovakva priča je uistinu neobična i pohvalna. U pitanju je naravno FK Sloboda Tuzla i njeni navijači Fukare a glavni razlog je upravo ono što smo već prethodno spomenuli, a zove se Inat! Svi su ujedinjeni i složni samo oko jednog cilja: Ekspresan povratak u društvo najboljih!

\"selma-fukara\"

Pored ovog navijačkog gesta Tuzlanskih Fukara, dolazi nam još jedan dokaz da ljubav prema voljenom klubu ne poznaje granice. Naime, radi se o studentici Selmi Kunosić koja se trenutno nalazi u Norveškoj povodom ljetnog univerziteta u gradu Oslu. Selma je inače druga godina Mašinskog fakulteta u Tuzli sa prosjekom ocjena 9.6. Kao što možete vidjeti na fotografijama iako se radi o posjeti ozbiljnijeg karaktera Selma bez šala voljenog kluba ali i majice omiljene navijačke skupine nije krenula na put.

Zbog svega navedenog ali i brojnih drugih situacija u kojima naši sugrađani konstantno iskazuju podršku voljenom klubu, možemo zaključiti samo jedno: Ljubav prema FK Slobodi ne poznaje granice!

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: