Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Foto izvještaj: FK Krajina – FK Sloboda 2:0

fukare murija
Preuzmite sliku

U 13. kolu Prve lige u Cazinu danas je gostovala ekipa FK Slobode iz Tuzle.

fukare murija

Iz tabora donedavnog premijerligaša najavljivali su pobjedu na ovom gostovanju, ali Krajina je nošena na krilima Salima Karalića i Halida Delića stigla do vrlo bitne pobjede na domaćem terenu. Konačnim rezultatom 2:0 Krajina se spasila zone ispadanja, a u preostala dva kola se igrači nadaju najmanje jednoj pobjedi. Podsjećamo, u zadnjem, 15. kolu Prve lige u Cazinu gostuje Jedinstvo.

Iako je Sloboda dominirala većim dijelom utakmice i stvarala je odlične šanse, sjajnim golmanom se još jednom pokazao Salim Karalić koji je u više navrata zajedno sa ostatkom odbrane Krajine spašavao mrežu. U prvih 45 minuta zabilježili smo samo jedan pogodak. Halid Delić je u 40. minuti sa 20 metara šutirao lijevom nogom i matirao golmana Divkovića koji nije najbolje reagirao. Do kraja poluvremena Sloboda je pritiskom pokušala stići do izjednačenja, ali na odmor se otišlo pri minimalnoj prednosti domaćih.

U nastavku utakmice slična priča, ali i primjetan umor kod igrača Krajine. Sa nekoliko žutih kartona i žustrih startova uspjeli su izdržati. Karalić je u nekoliko navrata branio fenomenalne šuteve gostujućih napadača te tako omogučio Krajini da u 90. minuti stigne do 2:0. Beho Bečić je istrčao gotovo cijeli teren da bi na kraju uposlio Halida Delića na drugoj stativi koji i ovaj put pokazuje zašto je vrsni strijelac te postavlja konačan rezultat.

Igrači su po završetku susreta dobili zasluženi aplauz od zadovoljne publike koja će, ne sumnjamo, sa nestrpljenjem iščekivati kantonalni derbi protiv Jedinstva.{igallery id=”8902” cid=”164” pid=”1” type=”classic” children=”1” showmenu=”1” tags=”” limit=”100”}

FK Krajina – FK Sloboda 2:0 (Halid Delić 40’, 91’)

FK Krajina: Salim Karalić, Renail Hušić (C), Adnan Palić, Boris Muzgonja, Beho Bečić, Aner Ljeljak, Amir Babić, Emir Redžić, Adis Stambolija, Selvedin Nuhić i Halid Delić. Igrali su još Čaušević, Rekić i Horozović.

FK Sloboda: Tino Divković, Renato Gojković, Muamer Nezić, Adnan Jahić, Aldin Šišić, Muhamed Muminhodžić, Staniša Nikolić, Samir Memišević, Tarik Cerić, Matijas Pejić i Semir Musić.

Tuzlanski.ba / Cazin.net

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: