Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Fotka vrijedna 382 miliona eura

Preuzmite sliku

Obojica su rođeni 1992. Neymar je stariji nešto manje od pola godine. Premda su kao klinci bili suparnici i živjeli u različitim gradovima, uvijek su bili povezani. Ostali su veliki prijatelji do danas.

Neymar je bio zvijezda Santosa, Coutinho Vasca de Game. Zajedno su prošli gotovo sve selekcije mladih brazilskih reprezentacija. Ključni su igrači Selecaa i najveći su adut Brazila koji će u Rusiji tražiti šesti naslov prvaka svijeta. Nekad su bili budućnost brazilskog nogometa, danas su dio nogometne povijesti. U razmaku od samo šest mjeseci postali su prvi i treći najskuplji nogometaši svih vremena.

Neymar je ljetos iz Barcelone otišao na Park prinčeva za rekordnih 222 miliona eura, a Coutinho je danas zamijenio Anfield Camp Nouom za 160 miliona eura. Najveći zimski transfer ikad, a samo su Neymar i Mbappe koštali više.

Kad su bili prištavi i žgoljavi klinci s ovih fotografija jesu li mogli i pretpostaviti da će jednog dana zajedno koštati 382 miliona eura? Je li to iko mogao pretpostaviti? Teško.

  •  

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: ,