Ponedjeljak, 20. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

FK Željezničar sutra predaje žalbu zbog neizdavanja licence za UEFA takmičenja

Preuzmite sliku

Član Upravnog odbora Fudbalskog kluba Željezničar Mirza Ustamujić najavio je na pres-konferenciji koja je održana danas u Sarajevu da će taj klub sutra predati žalbu Drugostepenoj komisiji za licenciranje Nogometnog saveza BiH zbog odluke Prvostepene komisije da im ne izda licencu za UEFA takmičenja.

Istakao je da smatra da je Željezničar žrtva određenih mešetara budući da je izvršio svoje obaveze u predviđenom roku, te najavio tužbe protiv svih članova Provestepene komisije za licenciranje.

Ustamujić smatra da određene lobističke grupe eliminacijom Željezničara pokušavaju da omoguće plasman u UEFA takmičenja nekim ekipama koje to nisu uspjele izboriti na terenu.

Precizirao je da je sporni dug u slučaju Slavke Petrovića izmiren na vrijeme, a da su u Željezničaru naknadno upoznati da ta uplata realizovana te su uplatnica i dopis banke dostavljeni NSBiH.

– Nije postojala namjera da se izbjegne plaćanje a dodatno zabrinjava da je ista komisija u istom sastavu, na osnovu identičnih pravilnika za Premijer ligu i UEFA takmičenja, Željezničaru daju saglasnost za nastupe u Premijer ligi – rekao je Ustamujić.

Naglasio je da će Željezničar, ukoliko Drugostepena komisija za licenciranje donese istu odluku kao i Prvostepena, nastaviti već započete aktivnosti prema UEFA-i i FiFA-i. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje