Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

FK Željezničar: Protiv Radnika svi na ”Grbavicu” za Ivicu Osima

Preuzmite sliku

Fudbaleri Željezničara, nakon jučerašnjeg remija u gradskom derbiju sa Sarajevom 1:1, narednu utakmicu igrat će u ponedjeljak, 16. maja, na svojoj ”Grbavici” protiv bijeljinskog Radnika na kojoj će se na još jedan način oprostiti od nedavno preminulog Ivice Osima, legende ovog sarajevskog premijerligaša, javlja Anadolu Agency (AA).

”Ovo će biti prvi domaći susret nakon smrti naše najveće legende Ivice Osima, a navijači i klub će se na dostojanstven način i u ‘Dolini ćupova’ oprostiti od legendarnog Švabe. Podsjetimo, u subotu će se održati komemoracija i ispraćaj s ‘Grbavice’, a sahrana je u 15 sati na Gradskom groblju Bare”, saopštili su danas iz FK Željezničar, naglasivši:

”Ulaz za sve aktivne članove na utakmicu s Radnikom bit će besplatan, kao jedan od benefita članstva za 2022. godinu. Navijači će na ulazu skenirati QR kod sa članske kartice ili kontroloru kluba pokazati e-mail sa potvrdom o članstvu za 2022. godinu. Ulaz za aktivne članove moguć je na južnu, istočnu i sjevernu tribinu. U prodaji će se po uobičajenim cijenama naći ulaznice za južnu, istočnu, sjevernu i zapadnu tribinu. Ulaz za djecu do 12 godina je besplatan. Željovci, napunimo u ponedjeljak ‘Grbavicu’ za našeg Ivicu Osima”.

Utakmica 31. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine Željezničar – Radnik igrat će se u ponedjeljak simbolično od 19.21 sati (FK Željezničar osnovan 1921. godine). Klub i navijači na ovom meču priredit će nekoliko aktivnosti u povodu smrti Ivice Osima.

Ivica Osim, jedan od najboljih fudbalera i trenera iz Bosne i Hercegovine svih vremena, preminuo je 1. maja u Grazu (Austrija) gdje je živio posljednjih godina.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje