Utorak, 3. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

FK Željezničar donirao sportsku opremu srebreničkom klubu ‘Guber’

Preuzmite sliku

Fudbalski klub “Željezničar” donirao je FK Guber Srebrenica sportsku opremu, a predstavnik “Željezničara“ Elvis Huremović kaže da njihov klub ima dobru dugogodišnju saradnju sa srebreničkim klubom.

“Nama je čast i zadovoljstvo da možemo pomoći Srebrenici, naš klub je društveno odgovoran i Srebrenica nije jedino mjesto koje pomažemo. Ipak, više smo emotivno vezani za Srebrenicu, jer imamo dugu historijsku tradiciju povezanosti 70-tih i 80-tih godina. Prije deset godina smo ovdje igrali prijateljsku utakmicu, evo i sad na ovaj način pomažemo onoliko koliko smo u mogućnosti” – rekao je Huremović.

S obzirom da se bliži stogodišnjica FK Guber, postoji intencija da u narednom periodu bude organizirana prijateljska utakmica između ova dva kluba.

Predsjednik Uprave FK Guber Zijo Salimović zahvalio je na donaciji i dugogodišnjoj saradnji predstavnicima FK Željezničar.

“Naša saradnja traje od 1973. godine, drago mi je da se ta saradnja nastavlja i slobodno mogu reći da su od svih sportskih klubova najviše predstavnici FK Željezničar dolazili nama u posjetu” – istakao je Salimović.

Poveznica za ovu vrijednu sportsku donaciju bila je poslanica u Narodnoj skupštini RS Begija Smajić, koja je izrazila zadovoljstvo što je bila posrednik između ovih kluba i nada se da će ova saradnja biti nastavljena i u budućnosti.

“FK Guber ima značajnu historiju i drago mi je da sam na ovaj način uspjela povezati klubove, a incijator svega je moj školski prijatelj Elvis Huremović kojem smo zahvalni na svemu” – kazala je Smajić.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje