Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

FK Željezničar dobio novog generalnog sponzora

Preuzmite sliku

Njemačko-švicarska kompanija Caizcoin novi je generalni sponzor Fudbalskog kluba Željezničar.

Kako je saopćeno iz kluba, pregovori između FK Željezničar i kompanije Caizcoin traju još od septembra ove godine, a u proteklim danima finaliziran je dogovor i potpisan sponzorski ugovor do ljeta 2023. godine.

– Generalno sponzorstvo za Caizcoinom je najveće u poslijeratnoj historiji Kluba, a vjerovatno među najvećih u stogodišnjoj historiji. Vrijednost potpisanog ugovora iznosi 750.000 KM do kraja sezone 2022./2023. – navode iz FK Željezničar.

– Veoma sam sretan i zadovoljan što smo uspjeli finalizirati generalno sponzorstvo sa inovativnom kompanijom Caizcoin. Online finansijsko poslovanje i oblast kriptovaluta doživjela je enorman rast u posljednjih nekoliko godina i iznos od 750.000 KM koje će naš Klub dobiti dokaz su da smo napravili odličan posao i pored opstrukcija koje smo doživljavali u posljednjem periodu. Veliku zahvalnost za realizaciji ovog ugovora dugujem predstavniku sponzora Dragutinu Krstiću koji kao simpatizer našeg Kluba se maksimalno angažovao prilikom realizacije ovog ugovora – kazao je direktor Kluba Mustafa Nurko.

Caizcoin je kompanija sa sjedištem u Švicarskoj i razvojim pogonom u Njemačkoj. Aktivni su sponzori njemačke Herthe, turske Superlige i španske LaLige, te još nekoliko sportskih kolektiva. Svoja predstavništva i urede imaju u Švicarskoj, Njemačkoj, Turskoj, Rusiji, Egiptu, Pakistanu, Indiji, Filipinima, Bugarskoj i Litvaniji.

Caizcoin je prva islamska kriptovaluta na svijetu i pruža mnoge finansijske usluge.

– FK Željeznicar je tradicionalni fudbalski klub u BiH, ali i u cijelom regionu. Klub ima svoje navijače u cijelom svijetu, što Caizcoin smatra vrlo uzbudljivim. Mnoge kulture podržavaju ovaj brend od 1921. godine i čak su je integrisale u svoje živote. Caizcoin bi svojim inovativnim idejama želio dosegnuti i obogatiti ovu šaroliku raznolikost ljudi. Radujemo se zajedničkom putu – kaže Hamdi Kücüktepe, izvršni direktor Caiz Holding AG.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,