Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

FK Sloboda: Zarada od ulaznica protiv Borca iznosila 6800 KM

Preuzmite sliku

Za utakmicu 8. kola BHT Premijer lige BiH između FK Sloboda Tuzla i FK Borac Banja Luka prodato je ukupno 1360 karata, a ukupna zarada iznosila je 6800 KM. Sama organizacija utakmice koja uključuje Sector Securty, MUP, Vatrogasn jedinica, SHMP i obaveze prema PU FBiH iznose oko 6500 KM.

Utakmicu između Slobode i Borca na stadionu Tušanj posmatralo je oko 3000 gledalaca, a vrijedi istaći da je ulaz za žene i djecu do 12 godina bio besplatan, što je slučaj za svaku domaću utakmicu Slobode, a određeni dio publike na Tušnju posjeduje člansku kartu FK Sloboda Tuzla kojom imaju omogućen besplatan ulazak na sve domaće utakmice.

Utakmica se mogla pratit i na malim ekranima putem platforme Moja TV, a prema podacima kojima trenutno raspolaže klub, utakmicu je pratilo oko 50.000 gledalaca.

Ovom prilikom FK Sloboda Tuzla želi da se zahvali svojim bivšim članovima, Darku Todoroviću, Darku Vojovodiću, Ameru Ordagiću, zatim Amelu Tuki i ostalim prijateljima, simpatizerima, navijačima i medijima koji su pokrenuli i podržali akciju kupovine više karata za utakmicu 8. kola i time podržali rad kluba.

Posebnu zahvalnost upućujemo našim prijateljima iz RK Sloboda Tuzla koji su kupovinom 100 karata uz uz geslo “Za Slobodu se ne navija, za Slobodu se živi” podržali FK Sloboda.

FK Sloboda Tuzla aktivno radi na finacijskoj stabilizaciji kluba kako bi se u narednom periodu omogućio nesmetan rad u nastavku takmičenja i obilježavanju 100 godina postojanja FK Sloboda Tuzla.

Organizacioni odbor zadužen za obilježavanje velikoj jubileja svakodnevno radi na organizaciji i obilježavanju jubileja sa posebnim fokusom na 11. oktobar kada će Sloboda na Tušnju ugostiti GNK Dinamo Zagreb.

U proteklim danima stigli su prvi odgovori na upućene pozivnice, a Aleksander Čeferin, predsjednik UEFA-e poslao je pismenu obavijest da zbog ranije preuzetih obaveza neće moći prisustovati velikom jubileju našeg kluba, uz želju da manifestacija protekne u najboljem redu

Sloboda svoje aktivnosti nastavlja već u srijedu kada igra utakmicu 1/16 finala Kupa BiH protiv FK Kozara, saopćeno je iz FK Sloboda.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,