Četvrtak, 23. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

FK Sloboda: ‘Ograđujemo se od poruke na transparentu’

Preuzmite sliku

Tokom utakmice 22. kola BHT Premijer lige BiH između Slobode i Željezničara navijači su konstantno podržavali Slobodu i bez sumnje možemo reći da je publika bila 12 igrači.

Međutim, FK “Sloboda” Tuzla osjeća potrebu da se ogradi od poruke na transparentu koji su pojedini navijači smješteni na sjevernoj tribini stadiona Tušanj podigli u jednom trenutku utakmice.

Smatramo da takvim parolama nije mjesto na sportskim terenima, jer su u najmanjem slučaju neprimjerene, uvredljive i za svaku osudu.

Ovim putem FK “Sloboda” Tuzla, svjestan sportskih uspjeha Amara Osima i velikih dostignuća i veličine Ivice Osima kao čovjeka, želi jasno da se ogradi od nepremijerene parole na transparentu pojedinih navijača na sjevernoj tribini stadiona Tušanj.

Smatramo da je FK “Željezničar” sportski prijatelj te da trener ovog kluba, ali i bilo kojeg drugog kluba ne zaslužuje doček sa porukom kakva je sinoć viđena na stadionu Tušanj.

FK Sloboda Tuzla se ograđuje ovim saopštenjem, te upućujemo izvinjenje gospodinu Ivici Osimu i gospodinu Amaru Osimu, kao i njihovoj porodici.

Članovi kolektiva FK “Željezničar” su naši sportski prijatelji i uvijek su dobrodošli!

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje