Srijeda, 25. Maja 2022.
Tuzlanski.ba logo

FK Sloboda objavila bilans stanja i uspjeha i izvještaj o menadžerskoj proviziji

Preuzmite sliku

Očekuje se pozitivan stav Prvostepene komisije, a samim tim i dobijanje licence za narednu takmičarsku sezonu u m-tel Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

U skladu sa pravilnicima i odlukama Nogometnog saveza / Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, Fudbalski klub “Sloboda” je pristupio prikupljanju dokumentacije i obezbjeđivanju svih neophodnih uslova za dobijanje licence za takmičarsku 2022/2023. godinu u m-tel Premijer ligi BiH, ali i UEFA takmičenja s obzirom da su u tom periodu postajale objektivne pretpostavke da se FK Sloboda može plasirati u neko od evropskih takmičenja.

S tim u vezi, od predloženih nekoliko nezavisnih revizorskih kuća od NS / FS BiH, Uprava Kluba je odabrala revizorsku kuću iz Mostara, UHY Revident d.o.o. U izuzetno zahtjevnom procesu, s ponosom se može istaći da su ispunjeni svi kriteriji, posebno finansijski, što bi u konačnici značilo da će Fudbalski klub “Sloboda” dobiti pozitivno revizorsko mišljenje.

Također, potrebno je napomenuti da FK Sloboda nema spornih potraživanja koja su predmet licenciranja.

Jedan od kriterija je da se dokumentacija (Revizorsko mišljenje, Bilans stanja i uspjeha i Izvještaj o menadžerskoj proviziji) za 2021. godinu objavi na službenoj stranici kluba, te je ovom objavom ispunjen i posljednji kriterij.

Prvostepena komisija za licenciranje NS / FS BiH će zasijedati sutra, a Fudbalski klub “Sloboda” će predstavljati predsjednik Elmir Šećerbegović. U skladu sa pozitivnim revizorskim mišljenjem i drugim kriterijima koji se odnose na insfrastrukturu i administrativno uređenje Kluba, očekuje se pozitivan stav Prvostepene komisije, a samim tim i dobijanje licence za narednu takmičarsku sezonu u m-tel Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

1. Izvještaj Revizora

2. Bilans stanja i Bilans uspjeha 2021

3. Izvještaj o menadžerskoj proviziji

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje