Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

FK Sloboda nakon incidenta na Tušnju: “Osuđujemo svaki vid nasilja, dajemo apsolutnu podršku MUP-u TK…”

Preuzmite sliku

Za vikend je na Tušnju odigran gradski derbi između Slobode i Tuzla Cityja koji je na kraju završen rezultatom 1:1. Međutim, nakon utakmice u centru pažnje bh. javnosti bio je incident koji se desio za vrijeme utakmice.

Kako je saopštio MUP TK tokom meča došlo je do narušavanja javnog reda i mira nakon čega je reagovala i policija.

Vezano | Dvije osobe uhapšene za vrijeme utakmice Sloboda – Tuzla City

Nakon nemilog događaja, danas se oglasio Tuzla City zvaničnim saopštenjem, u kojem su između ostalog “najjoštrije osudili ponašanje pripadnika jedinice za javni redi i mir MUP-a TK“, te istakli da će zaštitu tražiti i pravnim putem.

Vezano | Tuzla City: Najoštrije osuđujemo ponašanje pripadnika jedinice za javni redi i mir MUP-a TK

Nakon Tuzla Cityja, oglasili su se iz Fudbalskog kluba Sloboda, te njihovo saopštenje prenosimo u cjelosti;

“Usljed nemilih dešavanja koja su se dogodila nakon posljednje utakmice Fudbalskog kluba „Sloboda” i Fudbalskog kluba „Tuzla City”, želimo prije svega da kažemo da osuđujemo svaki vid nasilja.
Dajemo apsolutnu podršku MUP-u Tuzlanskog kantona i pozivamo pripadnike MUP-a da sankcionišu svakoga ko odluči da remeti javni red i mir ili uznemirava druge.

Fudbalski klub „Sloboda” je klub sa dugogodišnjom tradicijom i bogatom historijom, koji kao takav predstavlja ponos grada Tuzla. Shodno tome, želimo istaknuti da stalno radimo na afirmisanju sportskog duha, prije, tokom, ali i nakon utakmica. Kao klub koji njeguje sportske vrijednosti, FK Sloboda se ne identifikuje sa nasilničkim i nesportskim ponašanjem pojedinaca, stoga bi svaki vid nasilnog ponašanja trebao biti prepoznat i sankcionisan, a kodeks ponašanja i kućni odgoj je nešto što svaki pojedinac nosi sa sobom”, navodi se u saopštenju.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje