Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

FK Sloboda: Izuzećem dokumentacije zna se o kome je sve riječ u prethodnih 10 godina

Preuzmite sliku

Nakon što je u medijima objavljena informacija kako su Službenici Sektora kriminalističke MUP-a TK izuzeli obimnu dokumentaciju iz klupskih prostorija FK Sloboda iz Rudarske br. 2 usljedila je reakcija koju prenosimo u nastavku.

Kao bomba u većini medija BiH, jučer je odjeknula vijest da su pripadnici MUP-a TK “upali” u klupske prostorije i izuzeli dokumentaciju o poslovanju FK Sloboda.

Na taj način stvorena je pogrešna slika u javnosti, a svim stanovnicima BiH, simpatizerima i navijačima našeg kluba, na pojedinim portalima je prenijeta netačna informacija iz za nas nepoznatih razloga.

Tužni smo zbog činjenice da se u vremenu kada je naš klub ispao iz najelitnijeg ranga bh. fudbala i kada se suočava sa promjenama koje su od velike važnosti, koriste ovakve situacije kako bi se dodatno obezvrijedio FK Sloboda.

Treba naglasiti da su Službenici Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP-a Tuzlanskog kantona po nalogu Kantonalnog tužilaštva TK u prethodnom periodu, prije 2 godine, izuzeli obimnu materijalnu dokumentaciju koja se odnosi na funkcionisanje i poslovanje Fudbalskog kluba Sloboda Tuzla u periodu od nekoliko godina.

Vezano | Kriminalistička policija izuzela dokumentaciju o poslovanju FK Sloboda

U tome je učestvovao i sada već bivši UO koji je na početku svog mandata, prije 4 godine, prijavio nelegalne radnje iz vremena prije njihovog dolaska u upravljačke strukture kluba, a sve u cilju transparentnog poslovanja FK Sloboda.

Izuzećem dokumentacije zna se o kome je sve riječ u prethodnih 10 godina.

Vjerujemo da će pojedini mediji u budućnosti više cijeniti klub od 104 godine sa svojom dugogodišnjom historijom i tradicijom, te da prioritet neće biti bombastični naslovi koji za cilj imaju skupiti što više klikova na račun Slobodinog imena, saooćila je FK Sloboda.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje