Utorak, 23. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

FK Sloboda: Izražavamo žaljenje zbog nesportskih dešavanja na stadionu u Gabeli

Preuzmite sliku

FK Sloboda oglasio se saopštenjem za javnost nakon utakmice u Gabeli protiv GOŠK-a u kojoj su Gabeljani slavili sa 3:2.

Saopštenje vam prenosimo u cijelosti:

“U okviru prvenstvene utakmice 26. kola BHT Premijer lige Bosne i Hercegovine u kojem je FK „Sloboda“ gostovao NK „GOŠK“ u Gabeli, poraženi smo rezultatom 3:2.

Tokom navedene utakmice, ali pred sami njen početak prethodila su dešavanja kojim nije mjesto na fudbalskim terenima te se tim povodom klub oglašava saopštenjem za javnost.

FK „Sloboda“ Tuzla daje apsolutnu podršku našim fudbalerima i stručnom štabu koji su u sportskom duhu poraženi u Gabeli te im se zahvaljujemo na primjerenom ponašanju i odnosu koje dolikuje klubu sa stogodišnjom tradicijom.

Ovim putem potvrđujemo ispravnost i korektnost protivničkih igrača kao i sudija utakmice na što nemamo niti jednu primjedbu jer niti jednim gestom sudije nisu pokazale da žele da utiču na rezultat.

Zbog nesportskih dešavanja na stadionu Perica Pero Pavlović u Gabeli, FK „Sloboda“ Tuzla izražava žaljenje. Uvijek smo se trudili biti dobri domaćini te smo nastojali da obezbijedimo našim gostima sve uvjete za nesmetan i siguran boravak u Tuzli, a posebno se to odnosi na sigurnost, tako da ista očekivanja imamo i od naših domaćina.

Podsjećamo, na pobjedu na terenu koju su fudableri GOŠK-a ostvarili protiv našeg tima ne stavljamo niti jednu zamjerku. Bila je čisto sportska, te im na tome upućujemo iskrenu čestitku”, navodi se u saopštenju FK Sloboda.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje