Utorak, 23. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

F.K. Sloboda gost memorijalnog turnira \”Zvonko Mikočević\”

sloboda turnir
Preuzmite sliku

Na memorijalnom turniru \”Zvonko Mikočević\” koji se po 21  put odigrava u \”Rušici\” republika Hrvatska, fudbaleri Slobode poraženi  u prvoj utakmici turnira rezultatom 1:0.

\"slobodaSvoju prvu utakmicu na ovom turniru Sloboda je odigrala sa Slaven Belupom i doživjela minimalan poraz od 1:0, a strijelac jedinog gola na utakmici bio je Brleka koji je u 72 minutu utakmice zatresao mrežu crveno crnih sa Tušnja.

Treba istaknuti da su fudbaleri Slobode na ovoj utakmici imali podršku svojih navijača. Naime navijačka skupina \”Fukare Tuzla\” je organozovano otputovala na ovaj turnir kako bi još jednom pokazali neizmjernu ljubav prema svom klubu. Uprkos tropskim vrućinama i visokim temperaturama Fukare su se odlučile zaputiti prema Slavonskom Brodu i dati podršku F.K. Sloboda na ovom memorijalnom turniru.

Danas će fudbaleri Slobode od 18:00 h, odigrati utakmicu za treće mjesto, a protivnik u ovom susretu će im biti ekipa Cibalije iz Vinkovaca, nadamo se da će izabranici trenera Abdulaha Ibrakovića dati svoj maksimum u ovom susretu i da će uspjeti zabilježiti pobjedu.

\"fukare

Nakon ovog susreta odigrati će se i finalni susret turnira od 20:00 h, gdje će snage odmjeriti ekipe: N.K. Slaven Belupo (Hrvatska) – F.C. Luke Koper (Slovenija).

Koper je u polufinalnom susretu bio ubjedljiv protiv Vinkovčana i slavio pobjedu od visokih 3:0 pogocima Guberca u 27., Lotriča u 47. i Bubala u 61. minuti.

\"sloboda

Nakon ovog turnira fudbaleri Slobode se vraćaju na Tušanj gdje bi trebali nastaviti sa intezivnim treninzima i pripremama za takmičarsku sezonu u prvoj Federalnoj ligi koja počinje 11.avgusta, a u prvom kolu Sloboda je domačin ekipi Goražda.

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: