Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

FK Sarajevo: ‘Šampion BiH napokon će imati svoj stadion!’

Preuzmite sliku

Fudbalski klub Sarajevo sa zadovoljstvom i neizmjernom radošću obavještava sve navijače da je na današnjoj sjednici Općinskog vijeća Centar Sarajevo usvojena odluka o koncesiji nad Olimpijskim stadionom ‘Asim Ferhatović Hase’, saopštili su na svojoj oficijelnoj internet stranici aktuelni prvaci Bosne i Hercegovine.

Nadalje, naglasili su ”šampion Bosne i Hercegovine napokon će imati svoj stadion!”.

‘Isplatio se sav trud koji smo moj tim i ja uložili u proteklom periodu. Zahvaljujem se svima koji su nam pomogli, a još više onima koji nisu. Vrlo dobro znamo da smo sve ovo uspjeli sami, bez bilo kakve vanjske pomoći i lobija. Klub i navijači zajedno – baš onako kako i treba! Nadamo se da ćemo što prije završiti pregovore i procedure te da od naredne godine Koševo postaje naše’, rekla je Sabrina Buljubašić, direktorica FK Sarajevo, prenosi Anadolu Agency (AA).

Olimpijski stadion „Asim Ferhatović Hase – Koševo“ ustupa se Fudbalskom klubu Sarajevo na korištenje i upravljanje na period od 30 godina, sa mogućnošću produženja, po cijeni od jedne marke mjesečno, na današnjoj sjednici jednoglasno je odlučilo Općinsko vijeće Centar Sarajevo.

Vijeće je usvojilo odluku na osnovu prijedloga načelnika Općine Centar Nedžada Ajnadžića ”o poduzetim aktivnostima u pogledu modernizacije i rješavanja statusa Olimpijskog stadiona ‘Asim Ferhatović Hase'”.

Prijedlog će biti upućen predstavnicima FK Sarajevo nakon čijeg izjašnjenja bi se trebalo pristupiti izradi ugovora, istakli su iz Općine Centar Sarajevo.

‘FK Sarajevo je zajedno sa većinskim nosiocem glasačkih prava apsolutno spreman za početak radova za osposobljavanje stadiona za ispunjenje uslova za kategoriju 4’, saopštili su iz FK Sarajevo, te se još jednom zahvalili ”svim navijačima i prijateljima kluba koji su u proteklim mjesecima svojim angažmanom direktno uticali na povoljan ishod”.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,