Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

F.K. Olimpic Sarajevo: Saopštenje za javnost

fuzija
Preuzmite sliku

Saopštenje za javnost izdato nakon zasjedanja UO FK Olimpic prenosimo u cijelosti:

fuzijaNakon Sjednice Upravnog odbora Fudbalskog Kluba Olimpic, koja se bavila isključivo aktuelnom situacijom u i oko kluba, doneseni su zaključci koje želimo prezentirati javnosti.

Fudbalski klub Olimpic se zahvaljuje Jasminu Imamoviću, načelniku Opštine Tuzla, na velikoj želji i podršci da se napravi veliki i zdrav Fudbalski klub Sloboda. Uprava FK Olimpic je svjesna da su razgovori sa partnerima iz Tuzle izazvali veliko interesovanje javnosti, ali i pokušaje, što je posljednjih dana intenzivirano, da se iskrive namjere Uprave FK Olimpic da napravi istinski zdrav sportski kolektiv.

Svjesno ili nesvjesno, članovima Uprave FK Olimpic se posljednjih dana imputira da želi ugasiti Fudbalski klub Sloboda, da želi ostvariti prihode preko FK Sloboda i da iza kompletnog pokušaja pravljenja saradnje stoje nečasne namjere. Ne ulazeći u motive ovakvih pokušaja, javnost želimo obavijestiti slijedećem.

olimpic

1. Fk Olimpic ne želi biti dio eventualnih razračunavanja neistomišljenika i držat će se potpuno van svih događanja i optužbi na račun bilo koje grupacije ili ličnosti.

2. Niko od članova Uprave i menadžmenta FK Olimpic neće ulaziti u nove razgovore oko ovog projekta sve dok svoj sud o svemu ne da Skupština FK Sloboda i dok to mišljenje ne bude kompatibilno sa mišljenjem navijača FK Sloboda, građana Tuzle i vodstva Opštine Tuzla.

3. Niko od članova Uprave i menadžmenta, igrača ili stručnog osoblja FK Olimpic, po ovom pitanju neće davati izjave sve dok Skupština FK Sloboda ne da svoje mišljenje.

4. Uprava FK Olimpic ne želi da se igrači i stručni kadar Olimpica po bilo kojem osnovu osjećaju nesigurnom, kao i da izazovu negativne posljedice na selekcije omladinskog pogona, te je dala upute menadžmentu kluba da se odmah krene sa pripremama za proljetni dio takmičenja, kako bi se nastavilo tamo gdje se stalo okončanjem jesenjeg dijela sezone, navodi se u saopštenju FK Olimpic.

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: